Dolar

32,3595

Euro

35,0062

Altın

2.323,05

Bist

9.079,97

Barzani'den Trump'a 'Kürdistan' ricası

IKBY Başkanı Mesud Barzani, ABD'deki başkanlık seçimlerini kazanan Donald Trump'ı tebrik ederek, 'Kürdistan halkı sizden tam destek bekliyor' ifadesini kullandı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-09 23:28:45

Barzani'den Trump'a 'Kürdistan' ricası

IKBY başkanlık ofisi tarafından yayımlanan tebrik mesajında ifadelerine yer verilen Barzani, "ABD Başkanı olarak seçilmenizden dolayı hem şahsım hem de Kürdistan halkı adına sizi en içten dileklerimle kutluyorum. Yeni ve önemli görevinizde başarılı olmanızı temenni ediyorum" dedi.

IKBY halkının uzun bir süredir haksız uygulamalara maruz kaldığına vurgu yapan Barzani, "Ulusal kimlik ve özgürlüğümüzü koruma pahasına çaresiz bir şekilde mücadele ettik. Şu anda ise dünyaya yayılan terör örgütü DAEŞ'e karşı büyük ve ağır bir savaşın içerisindeyiz. Bu savaşta birçok kurban verdik" ifadelerine yer verdi.

"SİZDEN DESTEK BEKLİYORUZ"

Barzani, mesajının devamında şunları kaydetti: "İnsanlığın tüm ilkelerine karşı olan bu teröristlere karşı bize verilen destek ve yardımlarından dolayı ABD hükümeti ve halkına teşekkür ediyoruz. Söz konusu yardımların ileriki süreçte daha da artması ve güçlenmesini temenni ediyoruz. Kürdistan halkı, reva olan haklarını elde etme konusunda sizden tam destek bekliyor."

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara