Dolar

32,5336

Euro

34,9417

Altın

2.439,95

Bist

9.716,77

Barzani'den teşekkür

IKBY Başbakanı Neçirvan Barzani, Sincar ilçesinin kurtarılması nedeniyle yayımladığı 'kutlama mesajında' operasyona destek veren ABD, komşu ülkeler ve koalisyon güçlerine teşekkür etti.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-14 00:35:12

Barzani'den teşekkür

IKBY Başbakanı Neçirvan Barzani, Sincar ilçesinin kurtarılması nedeniyle yayımladığı"kutlama mesajında" operasyona destek veren ABD, komşu ülkeler ve koalisyon güçlerine teşekkür etti.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani, hükümetin resmi internet sitesinde yayımlanan "kutlama mesajında", Sincar'ın kurtarılmasına verdikleri destek sebebiyle ABD, komşu ülkeler ve koalisyon güçlerine teşekkür ederek, "Şengal'in kurtarılması için Peşmerge ile ortaklaşa çalıştılar. Kürdistan bölgesindeki birlikte yaşam kültürünün ve özgürlük ortamının devam etmesi için bize destek oldular" ifadelerini kullandı. 

IKBY halkı ve "dünyadaki özgürlük yanlıları" adına Sincar'ın kurtarılmasından dolayı mutlu olduğunu belirten Barzani, mesajında "Kürdistan hükümeti adına Başkan Mesut Barzani, Peşmerge Güçleri Genel Komutanlığı ve bu tarihi destana imza atan tüm kahraman Peşmergeleri kutluyorum. Yezidi halkını ve ruhani liderleri  Şeyh Babe'yi özellikle tebrik ediyorum" dedi.

Sincar'ın vilayet olması için çalışacaklarını da bildiren Barzani, ilçenin yeniden inşaası için uluslararası kamuoyuna yardım çağrısında bulunarak şöyle dedi:

"Şengal'in yeniden inşaası ve gelişimi Kürdistan hükümetinin başlıca görevlerinden biri olacaktır. Uluslararası kamuoyundan da bu konuda yardım bekliyoruz. Ayrıca Şengal halkına şu hususu bildirmek istiyorum: Yasal ve idari olarak halkın her türlü talebini yerine getireceğiz. Şengal'in vilayet olması için üzerimize düşeni yapacağız."

Haber Ara