Dolar

32,5964

Euro

34,7991

Altın

2.494,24

Bist

9.462,20

Barzani'den siyasi partilere erken seçim uyarısı

Barzani'den siyasi partilere erken seçim uyarısı

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-09 21:04:33

Barzani'den siyasi partilere erken seçim uyarısı
Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, görev süresinin dolması öncesinde başkanlık tartışmasında siyasi partilerin bir anlaşmaya varmaması halinde erken seçime gidilmesi gerektiğini bildirdi.

Barzani, yaptığı yazılı açıklamada, "başkanlık krizinden" çıkmak için önerileri bulunduğunu belirtti. Barzani, şunları ifade etti:

"Sorunların çözümü için kendini dayatma ve darbe yönteminin hiçbir sonucu olmaz. Bu hiçbir şekilde kabul edilmeyecektir. Hükümet ve parlamentodaki tüm partiler uzlaşı ile bir çözüme ulaşmak için acele etmelidir. Bu bütün halkın ve vatanın çıkarına bir çözüm olmalıdır. Eğer partiler bir çözüme kavuşamazsa erken seçime gidilmelidir. Kürdistan bölgesinin birliği ve bütünlüğünü korumak için samimi bir şekilde mücadele etmeye devam etmeliyiz."

Kürt bölgesinde Barzani'nin görev süresi 20 Ağustos'ta doluyor. Bu tarihten önce siyasi partilerin bir araya gelerek parlamentoda ortak bir karar alması gerekiyor.

Mesut Barzani'nin lideri olduğu Kürdistan Demokrat Partisi, Barzani'nin görev süresinin uzatılmasını ve ertelenen başkanlık seçiminin halk oyuyla yapılmasını istiyor. Kürdistan Yurtseverler Birliği, Goran Hareketi ve İslami Toplum Partisi (Komel) ise Barzani'nin görev süresinin uzatılmasına temkinli yaklaşıyor. Üç parti Barzani'nin görev süresinin uzatılması karşılığında yetkilerinin kısıtlanmasını ve bölgesel başkanlık seçiminin parlamentoda yapılmasını talep ediyor.

Haber Ara