Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Barzani’den Kudüs hakkında niye ses yok?

'Barzani'nin Kudüs hakkında ölüm sessizliğine bürünmüş olması bir eksiklik değil. Bir hayal kırıklığı da değil...'

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-12-12 07:57:48

Barzani’den Kudüs hakkında niye ses yok?

Diriliş Postası Yazarı Erem Şentürk bugünkü yazısında "Barzani'den Kudüs hakkında niye ses yok?" diye sordu. Şentürk "Barzani'nin Kudüs hakkında ölüm sessizliğine bürünmüş olması bir eksiklik değil. Bir hayal kırıklığı da değil..." dedi.

İşte yazının ilgili bölümü:

BARZANİ2DEN KUDÜS HAKKINDA NEDEN SES YOK?

"Kosova'dan niye ses çıkmıyorsa aynı sebeple… Amerika'sız yaşamayacağını düşünüyorlar. Barzani'nin Kudüs hakkında ölüm sessizliğine bürünmüş olması bir eksiklik değil. Bir hayal kırıklığı da değil... Arşivlere alınması gereken ve bir gün bir daha birileri (en başta ben), “Barzani ve ailesi Müslüman'dır, bölgede İslam'ın müdafaası için varlıkları önemlidir.” dediğinde yüzüne çarpmak için tarihi bir vakadır. Referandum safsatasını tanıyan tek taraf Siyonistler olduğu için sessiz kalıyor mecburen ve bunun adı da tasmayı kabullenmektir.

Gafille hain arasındaki fark, gayet basit ve akşam olunca hükmü yitirecek kadar incedir. Haninin bile isteye, azmi cezmu kastederek yaptığı fenalığı gafil farkında olmadan yapar..."

İSLAM İŞBİRLİĞİ TEŞİLATI TOPLANTISINDAN SONUÇ ÇIKAR MI?

Çıkar. Yarın toplantı yapılsın, ertesi gün İsrail'e savaş ilan edilsin, hafta sonu Akdeniz'de ABD donanmaları bombalansın istiyorsanız; yahut bu türden başka bir hayaliniz varsa eğer, size göre bir şey çıkmaz. “Bir sonuç yıkar mı” diyorsanız sonuç çıkar.

SELAHATTİN EYÜBİ NASIL SONUÇ ALMIŞTI?

Sosyal medyada kısa kısa (ki yarısı ona ait olmayan) menkıbeler ve sözlerle anılan Selahaddin Eyyubi'nin nasıl sonuç aldığını hayal ediyorsunuz? Kudüs'e cihada niyetlendiğinde iki şartın yerine gelmesini beklemişti. Beklemekle yetinmedi, bunu ilan etmişti. Bunu ilan etmekle yetinmemişti; bu uğurda çalışmış, adam adam dolaşıp ikna etmişti. Cihada niyet edip bu niyeti ilan ettikten yıllar sonra Kudüs'e giderken iki şart gerçekleşmişti. Birincisi samimiyet, ikincisi diplomasi...

EYYÜBİ DÖNEMİNDEKİ İSLAM BİRLİĞİ ŞU ANKİNDEN DAHA MI İYİYDİ ZANNEDİYORSUNUZ?

Ve bu, yıllar sürmüştü. “Ümmetin hali ortada, Körfez ülkeleri malum, mezhep ayrılığı başka bir dert, idarecilerin ABD tahakkümünde olduğu bazı ülkeler resmen düşmanın yanında…” diye uzayıp giden tespitler yalan mı? Tabii değil... Hepsi gerçek, gerçekler ama hakikat değiller. Hakikat ise tarihte saklı. Selahaddin Eyyubi cihada niyet ettiğinde, tarif ettiği İslam âlemi bugünkünden daha mı iyiydi zannediyorsunuz? Aynısı, hatta bazı konularda daha bile derinleşmiş ihtilaflar vardı İslam âleminde. O yüzden tespitler gerçek, ama hakikat değil diyorum.

 

Haber Ara