Dolar

32,3794

Euro

35,0563

Altın

2.326,05

Bist

9.108,73

Barzani'den krize sert tepki

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Barzani, 'başkanlık krizinde' kardeşlik, barış ve birlikte yaşamın kazanan taraf olacağını belirterek, 'Kürtleri hedef alan hiçbir plan başarıya ulaşamayacaktır' dedi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-15 23:55:11

Barzani'den krize sert tepki

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, "başkanlık krizinde"halkın iradesi, kardeşlik, barış ve birlikte yaşamın kazanan taraf olacağını bildirdi.

Barzani, lideri olduğu Kürdistan Demokrat Partisi'nin (KDP) 69. kuruluş yılı dolayısıyla yayımladığı mesajda, bölgedeki halkların kardeşliğine ve birlikte yaşama hiç kimsenin kast edemeyeceğini vurguladı. Barzani, bu tür girişimler içerisinde olan kesimlerin karşısında olacaklarının altını çizdi. 

KDP'nin tarihi boyunca tüm gücünü, farklı etnik ve dini azınlıkların haklarıyla, barış, istikrar ve yasal sistemi korumak için kullandığını hatırlatan Barzani, "KDP'nin temel amacı Kürdistan halkının bağımsızlığını sağlamaktır. Bölgede barış, kardeşlik ve birlikte yaşama inanan tüm siyasi partiler bizim yol arkadaşımızdır. Onlara kardeşlik elini uzatmaya hazırız" dedi. 

Başkanlık krizine de değinen Barzani, "Tüm KDP'lileri ve sevgili halkımı temenni ederim ki Allah'ın desteğiyle bu krizin sonunda halkın iradesi, kardeşlik, barış ve birlikte yaşam kazanan taraf olacaktır. Bu konuda Kürtleri hedef alan hiçbir plan başarıya ulaşamayacaktır" ifadelerini kullandı. 

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara