Dolar

32,5054

Euro

34,6313

Altın

2.481,05

Bist

9.613,43

Barzani'den 'bağımsız Kürdistan' için 'Maliki' şartı

Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, 'bağımsız Kürdistan' için çarpıcı bir yorumda bulundu...

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-01-23 22:25:55

Barzani'den 'bağımsız Kürdistan' için 'Maliki' şartı

Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, eski Irak Başbakanı Nuri Maliki'nin tekrardan başbakan olması durumunda, "hemen" bağımsızlık ilan edeceğini söyledi.

Rudaw'ın haberine göre; Mesud Barzani Şark El Awsat gazetesine verdiği röportajda, eski Irak Başbakanı ve mevcut Cumhurbaşkanı Yardımcısı Nuri Maliki'nin tekrar başbakan olma yollarını aradığını, böyle bir durumun yaşanması halinde hemen bağımsızlığı ilan edeceğini ifade etti.

Görevden alınan Irak Maliye Bakanı Hoşyar Zebari meselesine de değinen Barzani, “Bu meseleyi Başbakan Haydar Abadi'nin elini zayıflatmak için yarattılar. Böylece Maliki'nin tekrar başbakan olmasını planlıyorlardı. Çünkü Musul operasyonunun başarısız olması isteniyordu” şeklinde konuştu.

Barzani, “Maliki'nin Irak Başbakanı olduğu saat ben hiç kimseye bakmadan hemen Kürdistan'ın bağımsızlığını ilan edeceğim. Artık ne yaşanacaksa yaşansın. Maliki'nin hüküm süreceği bir Irak'ta kalmayacağım” vurgusunda bulundu.

Barzani ayrıca, “Abadi ve Bağdat'taki yetkililere açık bir şekilde izah ettim. Iraklılar aralarında bir ortaklık kurmakta başarısız oldular. Bu nedenle en iyisi iki iyi komşu olmaktır” dedi.

Haber Ara