Dolar

32,3313

Euro

35,1522

Altın

2.241,01

Bist

8.718,11

Barzani: Ateş ve demir Kürtleri susturamaz

Irak eski Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, Gulan (Mayıs) Devrimi’nin 43’üncü yıldönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, Kürtlerin işgalciliğe karşı çelikten bir iradeye sahip olduğunu, ateşin ve demirin Kürtleri susturamayacağını söyledi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-05-25 16:06:00

Barzani: Ateş ve demir  Kürtleri susturamaz

buyuk_80

Irak eski Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı ve Kürdistan Demokrat Partisi lideri Mesut Barzani , Kürtlerin işgalciliğe karşı çelikten bir iradeye sahip olduğunu, ateşin ve demirin Kürtleri susturamayacağını söyledi.

BasNews'in haberine göre; Barzani, Mayıs Devrimi'nin yıldönümü vesilesiyle bir mesaj yayımladı.

Barzani, Mayıs Devrimi (Şoreşa Gulan) 43'üncü yıldönümü vesilesiyle bir mesaj yayımlayarak, “Mayıs Devrimi Kürdistan halkının işgalci sisteme karşı mücadelesinin kıvılcımı olmuştur” ifadelerini kullandı.

Barzani mesajında, “Peşmerge ve  Kürt halkının direnişinde önemli bir kesiti oluşturan Mayıs Devrimi, komplo ve kirli oyunlara, ateş ve demire rağmen  halkımızın sesimizi kesemenin,  özgürlük taleplerimizden ve haklarımızdan vazgeçirmemenin mücadelesi olmuştur” dedi.  

Barzani mesajında, Mayıs Devrimi'nin 43'üncü yılında, tüm Peşmerge ve kahramanlarını, köleliği reddederek göç etmeyi, bedel ödemeyi seçenleri  selamladı.

Mayıs Devrimi'nin ilk şehidi Seyîd Abdullah  şahsında tüm Kürdistan şehitlerini selamlayan Barzani, “Kanları ve canları pahasına halkı için zafer kazanan Peşmerge'ye selam olsun” ifadelerini kullandı.

Barzani mesajının sonunda şunları dile getirdi: “Devrimin yıldönümünde, Kürdistan halkının iradesinin güçlüdür diyor, meşru haklarını elde etmek için tüm komplolara birlikte yaşam ve barış mesajını daha güçlü bir irade ile herkese vermektedir.”   

İran ve Irak devletleri arasında 6 Mart 1975'te imzalanan Cezayir Antlaşması'nın ardından Eylül Devrimi son bulurken, 26 Mayıs 1976 Mayıs Devrimi başladı. Mayıs Devrimi, Kürt Halkının kendi vatanı Kürdistan'da meşru ve doğal haklarını elde edilmesi için başlatılan devrimlerin en önemlilerinden biri olarak kabul ediliyor. Mela Mistefa Barzani'nin öncülüğünde başlayan Mayıs Devrimi, Baas rejiminin Cezayir Antlaşması'yla Kürdistan'a karşı geliştirilen ihanete verilen bir cevap olarak Kürt tarihine geçti.

Haber Ara