Dolar

32,5776

Euro

34,9817

Altın

2.428,30

Bist

9.722,09

Bartın'da kafeler, restoranlar açıldı mı? Bartın'da 65 yaş üstüne sokağa çıkma yasağı kalktı mı?

Bartın'da gerileyen korona vakaları nedeniyle normalleşmeye geçileceği açıklandı. 1 Mart'tan itibaren kent genelinde kademeli olarak normalleşmeye geçilecek. Bartın'da Pandemi İl Koordinasyon Kurulu toplantısında 65 yaş ve üzeri için pazar yeri kısıtlamasının kaldırılmasına karar verildi. Normalleşme sinyalinin geldiği Bartın'da kafeler açıldı mı? Kafeler restoranlar ne zaman açılacak? 65 yaş üstüne pazar yasağının kalkmasıyla Bartın'da 65 yaş üstüne sokağa çıkma yasağı kalktı mı? Bartın'da okullar 1 Mart'ta açılacak mı? Bartın Üniversitesi'nde yüz yüze eğitim ne zaman hangi bölümlerde başlayacak?

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-02-20 13:19:31

Bartın'da kafeler, restoranlar açıldı mı? Bartın'da 65 yaş üstüne sokağa çıkma yasağı kalktı mı?

Bartın'da kafeler, restoranlar açıldı mı?

Bartın'da alınan tedbirlerle korona vaka sayılarında ciddi oranda düşüş gözlendi. Vaka sayılarındaki gerilemeyle birlkikte Bartın'da yaşayanlar Bartın'da kafeler açıldı mı? diye araştırmaya başladı. Bartın'da Kafeler, restoranşar açıldı mı? Kafeler restoranlar ne zaman açılacak? Vaka sayılarında düşüşle birlikte Bartın'da normalleşme planları hayata geçecek. 1 Mart'tan itibaren kentte normalleşmeye geçilecek. 65 yaş üstü için de kritik bir karara imza atıldı. Bartın Valiliği Pandemi İl Koordinasyon Kurulu toplantısında 1 Mart'tan itibaren 65 yaş ve üzeri için pazar yeri kısıtlamasının kaldırılmasına karar verildi. Peki Bartın'da 65 yaş üstüne sokağa çıkma yasağı kalktı mı? 1 Mart'ta 65 yaş üstü için sokağa çıkma yasağı kalkacak mı? Bartın'da okullar 1 Mart'ta açılacak mı?

65 yaş ve üstüne pazar izni

Bartın Valiliği Pandemi İl Koordinasyon Kurulu toplantısında 1 Mart'tan itibaren yüz yüze eğitime geçilmesine, 65 yaş ve üzeri için pazar yeri kısıtlamasının kaldırılmasına karar verildi.

Bartın'da okullar 1 Mart'ta açılacak mı?

Toplantıda alınan kararlara göre 1 Mart tarihinden itibaren il genelindeki tüm okullarda yüz yüze eğitime geçilecek. 1., 2., 3., 4., 8. ve 12'nci sınıflarda eğitim-öğretim haftada 5 gün olarak gerçekleşecek. 5., 6., 7., 9., 10. ve 11'inci sınıflar ise ikişerli gruplara ayrılacak. İlk gruplarda eğitim-öğretim pazartesi- salı günleri, ikinci gruplarda ise eğitim-öğretim perşembe- cuma günleri gerçekleşecek. Çarşamba günleri ise okullarda dezenfeksiyon işlemleri yapılacak. Okullarda öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılamak üzere hizmet veren kantinler de masa sandalyeler kaldırılarak ve öğrenci yoğunluğunu önceleyecek şekilde kısa süreli ve temel ihtiyaçların teminine yönelik satış yapılması koşulu ile açılacak.

Bartın Üniversitesi'nde yüz yüze eğitim ne zaman hangi bölümlerde başlayacak?

Bartın'da yaşayan ve Bartın'da üniversite okuyan öğrenciler de Bartın Üniversitesi'nde yüz yüze eğitim ne zaman hangi bölümlerde başlayacak? sorusunun yanıtını arıyordu. Bartın Üniversitesi'nde bahar dönemi teorik eğitimler, Yüksek Öğretim Kurulu'nun kararları doğrultusunda tamamen çevrimiçi yapılacak. Uygulamalı eğitimler ise azami tedbirler sağlandıktan sonra mümkün olan en uygun şartlarda kademeli olarak yüz yüze yapılabilecek. Uygulamalı eğitimler için şehir dışından gelecek üniversite öğrencileri, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne ait yurtlarda ve ayrı ayrı odalarda misafir edilecek.

Haber Ara