Dolar

32,6028

Euro

34,8450

Altın

2.495,67

Bist

9.465,90

Bartın'da FETÖ/PDY davası

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında aralarında üniversite öğrencisi ile örgütün yurtlarında çalışan görevlilerin yanı sıra Kanun Hükmünde Kararname ile ihraç edilen öğretmenlerin de bulunduğu tutuklu 14 sanığın yargılanmasına devam edildi

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-08-22 21:25:24

Bartın'da FETÖ/PDY davası
Bartın'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında aralarında üniversite öğrencisi ile örgütün yurtlarında çalışan görevlilerin yanı sıra Kanun Hükmünde Kararname ile ihraç edilen öğretmenlerin de bulunduğu tutuklu 14 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Bartın Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, "silahlı terör örgütü yöneticiliği" ve "terör örgütü üyeliği" suçlamasıyla yargılanan, tutuklu sanıklar Muhammet Emre Pehlivan, Gökhan Yalçınkaya, Cihat Çalış, Adem Fidan, Cevdet Tepe, Mahmut Arkan, Gökhan Şen, Resul Göçeri, Erdem Mızrak, Zeki Işık, Gökhan Gedik, Hüseyin Sağlam, Ömer Faruk Akman ve Beytullah Üstünsoy, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemiyle (SEGBİS) katıldı.

Tutuklu sanık üniversite öğrencisi Göçeri, savunmasında, bir önceki celsedeki savunmalarını tekrar ettiğini belirterek, "Ben öğrenciyim. Öğrencilik hayatımı sürdürebilmem için tahliye olmam gerekiyor. Mahkemenizden önce beraatimi, beraatim mümkün değil ise adli kontrol şartı hükümlerinin uygulanmasını talep ediyorum." ifadesini kullandı.

Diğer sanıklar da silahlı terör örgütü üyesi olmadıklarını ileri sürerek, beraatlerini ve tahliyelerini talep etti.

Sanıkların tutukluk halinin devamını kararlaştıran mahkeme heyeti, dosyadaki eksiklerin giderilmesi, tanıkların dinlenilmesi için duruşmayı erteledi.

Haber Ara