Dolar

32,5652

Euro

34,8628

Altın

2.435,20

Bist

9.645,02

'Barselona olmak için kruvaziyer limanlarına ihtiyacımız var'

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Türel:'Barselona gibi turist yoğunluğunu yakalayabilmek için mutlaka kruvaziyer limanlarına ihtiyacımız var'

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-27 17:42:16

'Barselona olmak için kruvaziyer limanlarına ihtiyacımız var'
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya'nın Barselona gibi turist yoğunluğunu yakalayabilmesi için mutlaka kruvaziyer limanlarına ihtiyacı olduğunu belirtti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Türel, Deniz Ticaret Odası (DTO) Antalya Şubesinin meclis toplantısında yaptığı konuşmada, Antalya'nın 640 kilometre sahili olan bir turizm markası ve dünya şehri olduğunu söyledi.

Antalya'nın bu kadar uzun bir sahil şeridine sahip olmasına rağmen denizle ne kadar barışık olduğu sorusunu yıllardan beri sorduklarını ve üzerine düşündüklerini ifade eden Türel, "Antalya'nın kruvaziyer ve yat turizminde yeterli imkanları sunamaması, deniz sporlarıyla yerini güçlü bir şekilde alamaması, Antalya'nın hala olimpik bir yüzme havuzunun bulunmaması bizim denizle ne kadar barışık yaşadığımız konusunun bir cevabı." diye konuştu.

Türel, belediye başkanlığının ilk döneminde Antalyalıların denizle daha barışık yaşamalarını sağlayacak bir proje zincirini tasarladıklarını anlatarak, bu konudaki çalışmaları tamamlamak üzere olduklarını bildirdi.

Merkezdeki yat limanının yeterli olmadığına dikkati çeken Türel, şöyle devam etti:

"Daha fazla yat limanı yapmamız lazım. Dünyanın göz bebeği Kaleiçi yat limanını hala efektif kullanamıyor olmamız, Antalya'da daha birçok deniz yatırımına ihtiyaç duyulduğunu ortaya koyuyor. Bu ihtiyacı giderebilecek olan ve denizle karayı entegre eden Boğaçayı Projesi, birçok çevrenin tanımladığı şekliyle bir çılgın proje. İçinde yat limanlarının, bunlarla birlikte yaşam merkezlerinin ve bir köşesinde sinema platformunun olacağı bir ilk etap düzenlemesi artık proje olarak sona yaklaşıyor. Bu sene içinde ihale aşamasına getirip, temelini atmayı ümit ediyoruz."

Türel, büyük limanın doğu mendireğinin arkasında da bir yat limanı yapmayı bu kapsamda planladıklarını belirterek, yat limanının sondaj çalışmalarının sürdüğünü dile getirdi.

- "Kruvaziyer limanlarına ihtiyacımız var"

Hayata geçirecekleri kruvaziyer projesinin önemine değinen Türel, kruvaziyer gemilerle üst gelir düzeyine sahip orta yaş üstü turistlerin dünyanın pek çok limanına gittiğini söyledi.

Bu turistlerin günübirlik gezilerle gittikleri şehrin ekonomisine ciddi katkı verdiğine dikkati çeken Türel, şunları kaydetti:

"Avrupa'da başta Barselona olmak üzere bazı şehirler, kruvaziyerlerin yoğunluğundan şikayet ediyorlar. Birkaç ay önce Barselona'daydım. Orada 6-7 kruvaziyer liman yan yana. Kentin çarşısında müthiş bir turist kalabalığı. Adeta kaldırımlarında insanları ittirerek omuz omuza geçebiliyorsunuz. Barselonalılar bu durumdan o kadar şikayet edecek duruma gelmişler ki Barselona Belediye Başkanının seçimden önceki vaadi, 'Barselona'ya daha az turist getireceğim' olmuş ve bu sayede seçimi kazanmış. Biz o günleri görür müyüz bilemiyorum ama Barselona gibi turist yoğunluğunu yakalayabilmek için mutlaka kruvaziyer limanlarına ihtiyacımız var. Bu imkanları Antalya'ya sunamadığımız, dünya kenti olan Antalya'yı deniz turizmiyle barıştıramadığımız zaman bu markanın içini doldurmuş olamayız."

Menderes Türel, Demre ilçesinde de bir kruvaziyer limanı projesinin hazırlandığını sözlerine ekledi.


Haber Ara