Dolar

32,3712

Euro

35,0141

Altın

2.325,64

Bist

9.093,72

Barselona'dan İsrail hükümetine Gazze tepkisi

Barselona Belediyesi Gazze'ye gönderdiği bir heyetin girişini engellediği için İsrail hükümetinden açıklama istedi.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-12-03 20:14:39

Barselona'dan İsrail hükümetine Gazze tepkisi

İspanya'nın doğusundaki Katalonya bölgesindeki Barselona Belediyesi, Gazze'ye gönderdiği bir heyetin girişine izin vermediği için İsrail hükümetinden açıklama istedi.

Barselona Belediyesi tarafından yapılan yazılı açıklamada, Belediye Meclisi Uluslararası İlişkiler ve İş Birliği Üyesi Laura Perez'in başkanlığındaki heyetin bugün Gazze'ye girişinin, İsrail hükümeti tarafından "hiçbir gerekçe gösterilmeden" engellendiği belirtildi.

Söz konusu heyetin, bazı iş birliği projelerini takip etmek için Gazze'ye girmek istediği ve İsrail sınırındaki tüm kurallara uydukları belirtildi.

Heyetin Gazze'ye girişine izin verilmemesine ilişkin bildirimin, İspanya'nın Kudüs Başkonsolosluğu aracılığıyla yapıldığı ve "hiçbir gerekçe gösterilmediği" vurgulandı.

Barselona Belediyesinin, Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansının (UNRWA) desteğiyle toplam 9 proje yürüttüğü bilgisi paylaşılırken, "tarihindeki en zor dönemlerden birinde Gazze'ye iş birliği çalışmaları için giden heyeti engelleyen İsrail hükümetinden açıklama istenildiği" kaydedildi.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara