Dolar

32,3851

Euro

35,1732

Altın

2.325,14

Bist

9.079,97

'Barış seçimden daha önemlidir'

1 Eylül Dünya Barış Gününe ilişkin açıklama yapan HDP, ” ‘Barış seçimden önemlidir’ diyoruz. O nedenle ‘sonuna kadar barış’ diyoruz” dedi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-31 17:46:32

'Barış seçimden daha önemlidir'

Ajansların haberine göre, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Merkez Yürütme Kurulu, 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle yazılı açıklama yaptı.

HDP, “Yeniden özel harekat ve özel komando birliklerini sokaklara çıkaran anlayış, Türkiye'yi 1990'lardan geri bir noktaya sürüklüyor” dedi.

HDP tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

” ‘Barış seçimden önemlidir' diyoruz. O nedenle ‘sonuna kadar savaş' diyen Saray'a karşı, ‘sonuna kadar barış' diyoruz. Bu 1 Eylül'de de barışa, eşitliğe ve demokrasiye olan özlemimizi haykırıyoruz. Geçmişte büyük acılara ve ağır bedellere neden olmuş ‘sonuna kadar savaş' çizgisi derhal terk edilmeli, Kürt sorununun diyalog ve müzakere ile çözümü çizgisine dönülmelidir.

Sorunlarımız siyasidir, çözüm yolları da demokratik siyaset alanında yaratılmalıdır. Türkiye'de karşılıklı çatışmasızlığın yaşandığı ve tahkim edildiği, ellerin tetiklerden çekildiği, görüşmeler ve müzakereler yoluyla sorunlarımızı konuşup çözeceğimiz günlere derhal geri dönmek mümkündür. Çözüm ve barış yolunda somut sonuçlara ulaşılabilmesi için her türlü yasal ve fiili düzenlemenin yapılması, halklarımızın demokratik, haklı ve meşru taleplerinin karşılanması için adım atılmalıdır.

Katliamlar ve saldırılar karşısında Türkiye demokrasi ve barış güçlerinin el ele vermesi ve insanlık dramının yaşanmasına son vermek için ortak mücadele etmesi, susmaması ve gerçekleri konuşması mümkündür.

1 Eylül “demokratik hak ve özgürlük taleplerini dillendirme, barış yolunun müzakereden ve demokratikleşmeden geçtiğini haykırma günüdür. Artık insanlarımızın yaşamını yitirmediği bir dönemi kalıcı hale getirebiliriz. Şimdi bu adımı geliştirme ve Sayın Abdullah Öcalan ile eşit ve özgür koşullarda müzakere ortamına yeniden dönme zamanıdır.

HDP, kalıcı barışın da, köklü demokratik çözümün de adresidir. Halklarımızı, kendimizi, kentimizi, ülkemizi birlikte yönetelim. Birlikte yaşıyorsak, birlikte de yönetebiliriz.”

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara