Dolar

32,3697

Euro

34,9616

Altın

2.325,62

Bist

9.075,30

'Barış bir adım ötemizde duruyordu'

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş gazetecilere açıklamalarda bulundu.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-27 10:16:17

'Barış bir adım ötemizde duruyordu'

Demirtaş, "Bizim kaybedecek saraylarımız, makamlarımız, kırmızı plakalarımız yok. Çalıp çırptığımız ayakkabı kutularını dolduğumuz dolarlarımız yok üryan geldik, üryan gideceğiz.Olup biteler mecbur kalınan hükümetin mecbur kalarak gerçekleştirdiği operasyonlar değildir. Barış sadece bir adım ötemizde duruyordu." dedi.

Demirtaş şunları söyledi:

Şu anda geçici hükümet, geçici başbakan ülkeyi adım adım büyük savaşa sürüklüyor.  AKP iktidarı boğazına kadar suça batmış, günaha bulaşmış iktidar olarak 7 Haziran seçimlerinde tek başına iktidar olma gücünü yitirince kaygı, öfke ile hareket ederek yeniden iktidar olmanın yollarını aradı. Olası erken seçimde kaotik ortamda güvenliğin Türkiye'de tesis edilemediği durumda iktidardan düşersen Türkiye kaos yaşar bizim AKP olarak iktidar olmamız lazım korkusunu vererek tek başına iktidar olmaya hedefliyorlar. Tek hedef bu değil.

Seçim döneminde Ağrı'da tanıklık ettik kendi emirleri ile askerleri ölüme gönderebilecek çılgınlığa ölüme gönderebilecek pervasızlığa sahip olduklarını gördük şehirde sağda bayırda karakolda alanda ölümüne sebep olduğunuz her insan bizim insanımız. Üniformasına siyasi düşüncesi bakmaksızın tamamının acısını paylaşacağız. Evlatlarımızı sizin pisliklerini örtünler diye öldürülmesine izin vermeyeceğiz.  

"BARIŞ SADECE BİR ADIM ÖTEMİZDE DURUYORDU"

Bizim kaybedecek saraylarımız, makamlarımız, kırmızı plakalarımız yok. Çalıp çırptığımız ayakkabı kutularını dolduğumuz dolarlarımız yok üryan geldik, üryan gideceğiz.

Olup biteler mecbur kalınan hükümetin mecbur kalarak gerçekleştirdiği operasyonlar değildir. Barış sadece bir adım ötemizde duruyordu. Dolmabahçe mutabakatı orta yerde duruyor.

Sadece atılması gereken bir adım kalmıştır.  Göstermelik şehirde IŞD'e karşı operasyonlar bunlar hükümetin kendini kurtarma planlarıdır. Bunlar devlet politikası değil  saray operasyonlarıdır. Kendisine bağlı yargı medya sosyal medya gücü var.

BAHÇELİ'NİN ÇAĞRISI

Hayata geçirilmeye çalışan politika faşizan politikadır. Faşizan düşüncede sahip olanların buna balıklama atlamasından daha dolay ne olabilir. Korkacak bir şeyimiz olsaydı parlamentoda bulunmazdık.ş Veremeyeceğiz hesap yok. Kendi kirli tarihlerine baksınlar. Boğazına kadar kana bulanmış olanlar hsap sormaya kalkıyorlar. Ortada suçlanacak bir hatalı politika varsa ülkeyi savaşa sürükleyen ve arkasından şakşakçılık yapan faşizan düşünceler olur.

“DAVUTOĞLU'NDAN AÇIKLAMA BEKLİYORUZ”

Dolmabahçe mutabakatı ile ilgili sayın Davutoğlu'ndan bir açıklama bekliyoruz. Kendisinden bir cümle duymadık. Fotoğraf yanlış mıydı, masa yok muydu? Birlikte açıklama yapıldı. Sayın Davutoğlu'nun kendisine ait fikri yok mu?Fikir beyan etsin biz İmralı ziyaretleri ile ilgili fikirlerimizi sağlıklı şekilde açıklarız.

Haber Ara