Dolar

32,3817

Euro

35,0379

Altın

2.326,97

Bist

9.142,40

Barcelona'ya Celta Vigo darbesi

La Liga'nın 5. haftasında Barcelona deplasmanda Celta Vigo'ya yenildi...

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-24 12:42:43

Barcelona'ya Celta Vigo darbesi

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; İspanya 1. Futbol Ligi'nin (La Liga) 5. haftasında Barcelona deplasmanda Celta Vigo'ya 4-1 yenildi.

Maça hızlı başlayan ve 90 dakika boyunca Barcelona üzerinde baskı kuran bir futbol oynayan ev sahibi Celta'nın gollerini Nolito (Dk. 25), Iago Aspas (Dk. 29 ve 55) ve Guidetti (Dk. 81) attı. Barcelona'nın tek golünü ise 79. dakikada Neymar kaydetti.

La Liga'da ilk yenilgisini alan Barcelona 12 puanda kalıp, 5. sıraya kadar düştü. Celta ise namağlup unvanını koruyarak, averajla Real Madrid'in ardından 2. sıraya oturdu. 

Barcelona Teknik Direktörü Luis Enrique, karşılaşma sonrasında düzenlenen basın toplantısında, "Eğer kaybedersem, hilenin olmadığı, Celta gibi iyi oynayan bir takıma yenilmeyi tercih ederim. 4-1 yenilince memnun ayrılamam. Bu maçı analiz edeceğiz. Tüm zorlukları bilmek için ateşten bir sınav oldu" dedi.

Sakatlanan Rafinha'nın yerine Barcelona'nın başka bir futbolcuyu kayıt ettirme talebine FIFA'nın izin vermemesiyle ilgili bir soruya ise Enrique, "Mevcut durumda alternatiflerimiz neyse o. Hiçbir eksiklik hissetmiyorum. Kadrom bu ve bu kadroya sahip olmaktan memnunum" cevabını verdi.

Barcelona, La Liga'da uzun süredir böyle farklı bir yenilgi almazken, en son 7 Mayıs 2008'de deplasmanda Real Madrid'e aynı skorla (4-1) kaybetmişti.

Bu arada, La Liga'da 5. haftanın diğer önemli maçında Real Madrid, deplasmanda Athletic Bilbao'yu 2-1 yenerek liderlik koltuğuna oturdu. Real Madrid maçın 19. dakikasında Karim Benzema ile 1-0 öne geçerken, Athletic'in beraberlik golü 67. dakikada Sabin'den geldi. Ancak hemen karşılık veren Real Madrid 70. dakikada yine Benzema'nın golüyle 2-1'lük üstünlüğü sağladı. İlerleyen dakikalarda karşılıklı ataklar sonuç getirmeyince Real Madrid, zorlu Bilbao deplasmanından 3 puanla ayrıldı.

La Liga'da Real Madrid ve Celta ile namağlup unvanını koruyan diğer takım Villarreal de deplasmanda Malaga'yı 1-0 yendi. Puanını 13'e çıkaran Villarreal, haftayı Real Madrid ve Celta'nın ardından averajla 3. sırada tamamladı. 2 puanla sondan birinci sıradaki Malaga'da, sakat olan eski Galatasaraylı futbolcu Nordin Amrabat maç kadrosuna alınmadı. 

Öte yandan, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde (D) grubunda mücadele eden Sevilla ise henüz La Liga'da galibiyet alamazken, deplasmanda Las Palmas'a 2-0 yenildi. Sevilla, İspanyol liginde 2 puanla son sırada yer aldı.  

Bugün TSİ 23.05'te başlayacak Real Betis-Deportivo maçı dışında La Liga'da tamamlanan 5. hafta maçlarının sonuçları şöyle:

Atletico Madrid-Getafe: 2-0, Espanyol-Valencia: 1-0, Granada-Real Sociedad: 0-3, Celta-Barcelona: 4-1, Levante-Eibar: 2-2, Rayo-Sporting: 2-1, Athletic Bilbao-Real Madrid: 1-2, Las Palmas-Sevilla: 2-0, Malaga-Villarreal: 0-1.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara