Dolar

32,5566

Euro

34,8383

Altın

2.433,81

Bist

9.722,09

Barcelona saldırganı öldürüldü

Barselona'da minibüsle kalabalığın arasına dalarak 15 kişinin ölmesine sebep olan saldırgan öldürüldü.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-08-21 18:49:37

Barcelona saldırganı öldürüldü

Geçtiğimiz hafta Barcelona'da bir minibüsle kalabalığın arasına girerek dehşet saçan saldırgan Barcelona'nın batısında ölü olarak yakalandı. Bomba yüklü bir intihar yeleği giyen Yunus Ebu Yakup isimli saldırgan polis tarafından vurularak öldürüldü.

Ebu Yakup için Avrupa'da insan avı başlatılmıştı. Yetkililer, saldırganın Fransa sınırını geçmiş olması ihtimalini göz ardı etmeyerek aramayı genişletmişti.

Polis tarafından yapılan açıklamada bomba imha ekibi uzmanlarının saldırgana yaklaşmak içim robot kullandıkları belirtildi.

YOLDAKİ BİR ARACA EL KOYUP KAÇTI

Ebu Yakup'un saldırı sonrasına ait ortaya çıkan güvenlik kamerası görüntülerinde saldırgan görüntülerde önce gayet sakin bir şekilde yürüyor. Ardından bir araç sürücüsünü yaralayarak aracına el koyuyor ve bölgeden uzaklaşıyor.

İspanyol basını, saldırının ardından Ebu Yakup'un bir araba çalarak kaçtığını iddia etmişti.

El Pais gazetesinde yer alan görüntülerde güneş gözlüğü takan saldırgan La Boqueria pazarından geçerek saldırıyı gerçekleştirdiği Las Ramblas'tan uzaklaşıyor.

Katalan polisi yaptığı açıklamada olayla ilgili 12 şüphelinin olduğunu ancak geriye sadece Ebu Yakup olduğu varsayılan kişinin kaldığını belirtmişti.

Haber Ara