Dolar

32,3844

Euro

35,0654

Altın

2.325,92

Bist

9.079,97

Barcelona'daki saldırıya Avustralya'dan tepki

Avustralya Başbakanı Malcolm Turnbull, İspanya'nın Barselona kentinde düzenlenen terör saldırısında annesinin ağır yaralanan 7 yaşındaki Avustralyalı kayıp çocuk Julian Cadman’a dua edilmesini istedi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-08-19 22:15:26

Barcelona'daki saldırıya Avustralya'dan tepki

Başbakan Malcolm Turnbull, önceki gün gerçekleşen saldırıda annesi ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldıktan sonra kendisinden haber alınmayan Cadman ile ilgili açıklamada bulundu.

Tazmanya eyaletindeki temasları sırasında konuşan Turnbull, "Hepimiz ebeveynler olarak, babanın ve ailenin çocuğu Barselona'da bulmak için ne sıkıntılar yaşadığını biliyoruz. Bence hepimiz sessiz anlarımızda bu küçük çocuğa dua etmeliyiz." dedi.

TURNBULL: ONLARI YOK EDECEĞİZ

Avustralya'nın terörü yok etmek için yapılan savaşta İspanya halkıyla kararlı bir dayanışma içerisinde olduğunu vurgulayan Turnbull, "İster İspanya'da, ister Avustralya'da, isterse Ortadoğu'da. Asla eğilmeyeceğiz ve korkutulamayacağız. Onları yenip kötü ideolojilerini yok edeceğiz." ifadelerini kullandı.

KAYIP ÇOCUĞUN BABASI BARCELONA'DA

Öte yandan Julian Cadman'ın babası Andrew Cadman'ın Sydney'den Barselona'ya gittiği bildirildi.

Dün Avustralya Yayın Kurumu'na konuşan baba Cadman saldırıdan birkaç saat önce eşi Jom Caman ve oğluyla telefonda konuştuğunu söylemişti. Yeğenlerinin düğününe katılmak üzere Barselona'da bulunan eşinin ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldığını ancak oğlu Julian'ın nerede olduğunu bilmediklerini ifade etmişti.

Cadman'ın aile dostları ise sosyal medya üzerinden fotoğraflar paylaşarak kayıp çocuğun bulunması için çalışıyor.

Avustralya Dışişleri Bakanı Julie Bishop, Barselona'daki terör saldırısında, 2'si ağır olmak üzere, 4 Avustralya vatandaşının yaralandığını, bir kişiden ise haber alınamadığını bildirmişti.

NE OLMUŞTU?

Barselona'da bir minibüsün kaldırıma çıkarak kalabalığın arasına dalması sonucu 14 kişi ölmüş, 100'den fazla kişi de yaralanmıştı. Saldırgan kaçmış, olayı terör örgütü IŞİD üstlenmişti.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara