Dolar

32,3637

Euro

34,9648

Altın

2.325,42

Bist

9.079,97

Barcelona'da Arda, Iniesta olacak

Barcelona'da Arda, Iniesta olacak

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-08 13:20:42

Barcelona'da Arda, Iniesta olacak
İspanya 1. Futbol Ligi (La Liga) ekiplerinden Barcelona'nın yeni transferi Arda Turan'ın, Andres Iniesta'nın yerinde ilk 11'de oynayabileceği iddia edildi.

İspanyol futbolunda son günlerin en önemli gündem maddesi Arda Turan'ın, Barcelona'da ilk 11'de forma giyip giyemeyeceği tartışılıyor.

AA muhabirine değerlendirmelerde bulunan Sport gazetesinden Jordi Gil, teknik direktör Luis Enrique'nin sezon bitmeden önce dönemin kulüp başkanı Bartomeu ile görüşüp Arda Turan'ı transfer etmek istediğini belirterek, "Bize göre Luis Enrique, Arda'yı Iniesta'nın yerinde, yani orta sahanın solunda oynatacak. Iniesta ise takımdan ayrılan Xavi'nin pozisyonuna geçecek" ifadelerini kullandı.

"Luis Enrique, lig sonlarına doğru daha fazla belli olan orta sahadaki eksikliği Arda ile kapatmak istiyor" diyen Gil, milli futbolcunun güçlü ve Barcelona'nın asist eksikliğini kapatabilecek bir oyuncu olduğunu söyledi.

Barcelona'da orta sahada Rafinha ve Sergi Roberto gibi yedek futbolculara sahip olduğunu belirten İspanyol gazeteci, Arda'nın ilk 11'e girmesi için en önemli rakibinin Ivan Rakitic olacağını savundu.

- "Arda, daha sert ve güçlü bir Iniesta"

İspanyol basından Marca da "Arda, daha sert ve güçlü bir Iniesta" başlığı altında verdiği haberde, Barcelona Teknik Direktörü Luis Enrique'nin Arda'yı takıma dahil ederek, Andres Iniesta'yı daha fazla rotasyona sokmayı planladığını öne sürdü.

Haberde, Katar'a transfer olan Xavi'nin ardından Enrique'nin, Iniesta'yı dinlendirebilmek amacıyla orta saha oyuncusuna ihtiyaç duyduğu belirtilerek, "Arda, Iniesta'nın yerine önemli bir alternatif olacak. Hücumlarda takımına büyük destek veren Arda, aynı zamanda Iniesta'ya nazaran fizik olarak daha güçlü. Bu da Katalan takımının aradığı özelliklerden biri" değerlendirmesinde bulunuldu.

El Mundo Deportivo gazetesi ise Arda Turan'ın "La Liga'da topu en iyi kontrol edebilen ve saklayan futbolcu" olduğunu kaydederek, "Asist vermeyi iyi bilen Arda'nın gelişi, en çok Neymar ve Luis Suarez'in yüzünü güldürecek" yorumunu yaptı.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara