Dolar

32,4755

Euro

34,9595

Altın

2.437,68

Bist

9.716,77

Barbarosoğlu, Aksaray Üniversitesi'nden özür bekliyor

Barbarosoğlu, kendisi ile ilgili çıkan 'haberler' hakkında bir yazı kaleme aldı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-01 12:56:09

Barbarosoğlu, Aksaray Üniversitesi'nden özür bekliyor

TİMETURK I HABER MERKEZİ

Bir internet sitesinde Aksaray Üniversitesi'nin Fen Edebiyat Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü, Yeni Türk Edebiyatı Anabilim Dalı için açtığı “Yardımcı Doçentlik" kadrosu ile ilgili verdiği bir ilan yayınlandı. İlanda kriter olduğunu söylüyor bunları şöyle sıralıyordu:

“Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunu lisans mezunu olmak. Türk Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalında yüksek lisans ve doktora yapmış olmak. Fatma Karabıyık Barbarosoğlu üzerine çalışmış olmak"

Yeni Şafak yazarı Fatma Karabıyık Barbarosoğlu konuyu dünki köşesine taşıyarak, "Çarşamba gününden bu yana açıklama bekliyorum" diye yazdı.

Kendisinin mağdur olduğunu belirten Barbarosoğlu, "Aksaray Üniversitesi'nin bendenizin adı üzerinden koymuş olduğu “seçilme kriteri"nin hesabını benden soruyor sosyal medya ahalisi, internet medyası... Herkes kendi meşrebinde hür. Eşek anıracak. Sincap sıçrayacak. Fare kemirecek. Kurt uluyacak. Bu böyledir. Haberi yapanların niyetini de sorgulayacak değilim. Ey necip meslektaşlar bu ne yaman habercilik anlayışıdır ki, olayın nesnesi olan yazarı, sanki olayın mesulü imiş gibi özne konumuna getirerek, kamuoyunu kışkırtıyorsunuz diye SORMAYACAĞIM!" diye yazdı.

"AYNI ŞEYİ MUHAFAZAKAR MEDYA DA YAPARDI"

Cevabını bildiğim sorularla vakit harcamayacak kadar tasarruf sahibiyim elhamdülillah. Adamlar haber “bulmuş"lar. Buldukları ile eylenecekler bir müddet.
Aynı şeyi muhafazakar medya yapar mıydı? YAPARDI! Mesela Boğaziçi Üniversitesi'nin ilanında “seçilme kriteri" olarak Ayşe Erdin romanları üzerine çalışmış olmak şartı konmuş olsaydı, haberin üzerine giderdi muhafazakar medya da. Diyorsunuz ki Ayşe Erdin de kim? Tanınmış bir yazarın adını koymadım. Ortalık düşman kaynıyor. Vay sen kendini onunla mı mukayese ediyorsun diye yıkarlar ortalığı. Çünkü Aksaray Üniversitesi'nin koyduğu “seçilme kriteri" ile bakın ismim nasıl anılır oldu:

-çok acayiptir ki kendisi üzerine çalışanlar üniversitelerde aranan kişiler. hem kalitesiz bir yazar hem yandaş. daha ne kadar kötü durumda olabilir ki? yazdıkları, yazım tarzı saçma. okuyanları ve yayımlayanları belli... offf...
-Arkadaşlar bir toplanın hele! Doçent olmak istiyorsanız, Fatma Karabıyık Barbarosoğlu üzerine çalışmış olmalısınız.

"BU YAZIYI BEKLETEBİLİRDİM"

Meraklısı için not: Bu yazıyı Cuma günü yayınlayabilirdim. Aksaray Üniversitesi'nden bir özür hak ettiğimi düşünerek bekledim. Çok şey beklediğimin elbet farkında idim. Beklentimi, pasif bir beklenti olmaktan çıkararak Aksaray Üniversitesi Rektörü Yusuf Şahin'e de ilettim. Pazar günü saat 17:00'e kadar sabır ile beklemeye devam ettim. Sonuç: Kocaman bir hayal kırıklığı.

Haber Ara