Dolar

32,4746

Euro

34,9495

Altın

2.435,74

Bist

9.716,77

Bankalardan 15 sahte kimlikle kredi çektiği iddiası

Bankalardan 15 sahte kimlikle kredi çektiği iddiası

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-25 16:50:59

Bankalardan 15 sahte kimlikle kredi çektiği iddiası
Bursa'da kendi fotoğraflarını yapıştırdığı, kayıp kişiler adına düzenlediği 15 sahte kimlikle kredi çekerek, bankaları bir milyon liranın üzerinde dolandırdığı iddia edilen Afgan zanlı, banka şubesinde gözaltına alındı.

Afganistan uyruklu Murad K. (42), kentteki banka şubesine giderek, 3 bin lira kredi almak için işlem yaptırdı. Bu kişinin davranışlarından şüphelenen banka memuru, e-devlet şifresini sisteme girmesini istedi.

Murad K'nın, şifresini hatırlamadığını söylemesinin ardından yanındaki tablet bilgisayarla uğraştığını ve bankanın dışına çıktığını gören memur, durumu polise haber verdi.

Bir süre sonra zanlı, memurun yanına gelerek şifresini sisteme girdi ve 3 bin lirayı almak için beklemeye başladı. İhbar üzerine bankaya gelen İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, Murad K'nın üst aramasında, kayıp kişiler adına düzenlenmiş 15 sahte kimlik buldu. Kimliklerdeki fotoğrafların, farklı kılıklara giren şüpheliye ait olduğu belirlendi.

Zanlının üzerinden çıkan evlilik cüzdanı, ehliyet ve kurum kimliklerinin de sahte olduğu anlaşıldı. Şüphelinin, iki tablet bilgisayarı ile sahte kimliklerle alınmış 20'yi aşkın SIM kartına el konuldu.

Haklarında emniyete kayıp ihbarı yapılan 15 kişinin bilgilerine ulaşarak, kimliklerini nüfus müdürlüklerinden çıkarttığı saptanan zanlının, bu belgelerle bankalardan bir milyon lirayı aşkın kredi çektiği öne sürüldü.

Yaklaşık 20 yıldır Türkiye'de bulunduğu ve çok iyi Türkçe konuştuğu öğrenilen Murad K. gözaltına alındı.

Haber Ara