Dolar

32,3539

Euro

35,0380

Altın

2.328,09

Bist

9.079,97

Bankacılık işlemlerinde bir devir kapanıyor

Türkiye’de her dört mobil kullanıcının bankacılık güvenliğini sağlayan KOBIL’in geliştirdiği çözüm, şimdiden SMS şifrelere alternatif olarak %25 pazar payına ulaştı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-14 18:50:07

Bankacılık işlemlerinde bir devir kapanıyor

Son haftalarda Pokemon GO oyunu ve kullanıcılardan istediği uygulama izinleri çok sıklıkla konuşuluyor. Aslında benzer izinleri ve hatta daha fazlasını cep telefonlarına indirilen pek çok uygulama istiyor ve çoğu kullanıcı bu izinlerin içeriğini dahi okumadan, bilmeden kabul ediyor. Bu izinlerin verildiği uygulamalar cep telefonun kamerasına, SMS mesajlarına, mikrofonuna, lokasyon bilgilerine, rehberine, internetine ve veri deposuna erişebiliyor.

Bu nedenle bu uygulamalar kullanıcıya ait pek çok bilginin kullanma, kopyalama ve bu bilgileri farklı cihazlara gönderme riskini de beraberinde getiriyor. Bu noktada birçok bankanın online bankacılık güvenliğini sağlayan KOBIL, SMS mesajlarına ve internete ulaşma izni alan uygulamaların bankalardan gelen SMS şifrelerini kötü niyetli kullanıcı telefonlarına internet üzerinden iletebileceği uyarısında bulundu.

Geçtiğimiz günlerde ABD'nin Ulusal Teknoloji ve Standartlar Enstitüsü (NIST) tarafından yayınlanan yeni Dijital Kimlik Doğrulama Kılavuzu‘nda da çevrimiçi uygulamalarının kimlik doğrulama için SMS'i kullanmaması tavsiyesinde bulunmuştu.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara