Dolar

32,6166

Euro

34,8599

Altın

2.508,37

Bist

9.524,59

Bank Asya'ya talip çıktı

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu`nun satışa çıkardığı Asya Emeklilik ve Hayat AŞ sermayesindeki Asya Katılım Bankası`na ait hisseler için Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri, 40 milyon 400 bin lira teklif verdi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-14 19:07:48

Bank Asya'ya talip çıktı

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Asya Emeklilik ve Hayat'ın 30 milyon adet hisseden müteşekkil ortaklık  yapısında mevcut Asya Katılım Bankası'na ait 29 milyon 397 bin adet hissenin  tamamı ihaleyle satışa çıkarıldı.

Bank Asya'nın Ümraniye'deki genel müdürlük binasında gerçekleştirilen  ihalede Fiba Emeklilik ve Hayat ile Tarım Kredi Kooperatifleri teklif sundu.  İhalede Fiba Emeklilik ve Hayat 33 milyon 219 bin lira, Tarım Kredi  Kooperatifleri ise 33 milyon 350 bin lira teklifte bulundu.

İhalede en yüksek teklifi 40 milyon 400 bin lira ile Tarım Kredi Kooperatifleri verdi. İhale, Fon Kurulu'nun onaylamasının ardından sonuçlandırılacak.

İhaleyi yöneten Bank Asya Genel Müdürü Abdullah Güzeldülger, AA  muhabirine yaptığı açıklamada, BDDK'nın Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından Bank Asya'nın bankacılık lisansını iptal ettiğini hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Lisans iptalinden sonra Bank Asya'nın satışının önünde ciddi bir  blokaj oldu. Satışı zorlaştı, hemen hemen imkansız hale geldi. Ondan sonra biz  şubelerimizi kapatma ve iştiraklerimizi elden çıkarma, alacaklarımızı tahsil edip  borçlarımızı ödeme şeklinde bankamızın bilançosunu, şubesini, personelini  küçültme yoluna gittik. Bu sürecin bir parçası olarak da iştiraklerimizi satışa  sunduk.''

Güzeldülger, ihale sonucunun Fon Kurulu'nun onayıyla yürürlüğe  gireceğini bildirdi.

TMSF'nin satışa çıkardığı Asya Yatırım Menkul Değerler'in sermayesinde  bulunan Asya Katılım Bankası'na ait hisselere teklif gelmediği için bu Sabah  yapılması öngörülen ihalenin iptal edildiğini de belirten Güzeldülger, "Öğleden  sonra teklif aldığımız Işık Sigorta AŞ'nın Bank Asya'daki paylarının satışını  gerçekleştireceğiz. Böylelikle bankanın küçültülmesi, buradan sağlanacak  kaynaklarla bankanın mudilere, kreditörlere olan borçlarının ödenmesini  hedeflemekteyiz." dedi.

Haber Ara