Dolar

32,3640

Euro

34,9709

Altın

2.325,78

Bist

9.079,97

Bangladeş'te bir günde 900 gözaltı!

Bangladeş'te dini ibadet yeri Aşram'da çalışan Hindu bir işçinin dün ölü bulunması üzerine başlatılan operasyonda bir gecede 900 kişi gözaltına alındı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-11 12:46:17

Bangladeş'te bir günde 900 gözaltı!

AKM polis müfettişi General Shahidul Hoque, Xinhua haber ajansına verdiği demeçte operasyonun hükümet karşıtlarının tüm bağlantılarını çözmeye yönelik bir operasyon gerçekleştirdiklerini açıkladı. Bölgedeki siyasi analistler, ölü bulunan Hindu bir işçi için bir gecede 900 kişinin gözaltına alınmasını, cinayet zanlısını aramaktan çok, siyasi bir yıldırma politikası olarak niteliyor

Başkent Dakka''nın 216 kilometre batısındaki Pabna ilçesinde bulunan bir Aşram'da cuma günü bir Hindu'nun cesedi bulundu. İlçe Emniyet Müdürü Alamgir Kabir henüz olayla ilgili suçluyu bulamadıklarını, operasyonun bir hafta daha süreceğini açıkladı. 

Yüzde 80'ninin Müslüman olduğu ülkede provakatif amaçlı yapılan saldırı bahane edilerek, ölü bulunan bir kişi için,  bir gecede 900 kişinin gözaltına alınması, kamuoyunda tepkiyle karşılandı. Bangladeş'te İslamcılar, liderlerini idam etme ve uzun süreli hapis ya da işkence gibi sindirme politikalarıyla karşı karşıya.

PAKİSTAN'DAN AYRILDI, HİNDİSTAN'IN KONTROLÜNDE BİR DEVLET

Hindistan'dan 1947 yılında ayrılarak bağımsızlığını ilan eden Pakistan'ın doğusu ile batısı arasında 1971'de başlayan iç savaş, bağımsız Bangladeş devletinin kurulmasıyla son bulmuştu. Pakistan, ülkenin doğusundaki halkın bir bölümünün bağımsızlık talep etmesi üzerine bölgeye çok sayıda asker göndermişti. İç savaş sırasında Doğu Pakistan'dan yaklaşık 10 milyon sivilin evlerini terk ederek Hindistan'a göç etmesi üzerine Hindistan hükümeti, Aralık 1971'de bugünkü Bangladeş olarak bilinen Doğu Pakistan'ı işgal etmişti. Pakistan askerlerinin Dakka'da Hindistan güvenlik güçlerine teslim olmasının ardından 16 Aralık 1971'de Doğu Pakistan yeni adıyla Bangladeş olarak bağımsızlığını ilan etmişti. Yaklaşık 9 ay süren bağımsızlık savaşı sırasında 3 milyondan fazla kişi hayatını kaybetmiş, milyonlarcası yaralanmıştı. 

 

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara