Dolar

32,3675

Euro

34,9615

Altın

2.325,69

Bist

9.125,29

Bangladeş'e sığınan Arakanlılar'ın sayısı 429 bine ulaştı

Myanmar'daki Arakanlı Müslümanlara yapılan zulüm ile ilgili BM açıklamalarda bulundu. Bangladeş'e sığınan Müslüman Arakanlılar'ın sayısı 429 bine ulaştı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-22 17:13:05

Bangladeş'e sığınan Arakanlılar'ın sayısı 429 bine ulaştı

Budist çetelerin zulmünden kaçıp Bangladeş'e sığınan Arakanlı Müslümanların yaşam mücadelesi sürerken, sınırdaki Müslümanların sayısı 429 bine ulaştı. BM Mülteciler Yüksek Komiserliği Sözcüsü Mahecic konuyla ilgili açıklamalarda bulunarak, "Bangladeş'teki Kamplar çok kalabalık ve hastalık riski var" dedi.

ARAKANLI MÜSLÜMANLARLA GÖRÜŞÜLECEK

Yarından itibaren BM Mülteciler Yüksek Komiseri Fillipo Grandi, Bangladeş'e 3 günlük ziyarette bulunup Budist çetelern zulmünden kaçan Arakanlı Müslümanlarla görüşme yapacak.

BM Mülteciler Yüksek Komiserliği Sözcüsü Andrej Mahecic:"Myanmar'dan kaçan Arakanlı Müslümanların sayısı yarım milyona yaklaşırken, BM Mülteciler Yüksek Komiserliği de Bangladeş'in güneydoğusunda yer alan 2 resmi mülteci kampına yakın bölgeye yerleşen, acil yardıma muhtaç sığınmacılara yardımlarını arttırıyor.''diye belirtti.

BM'nin Uluslararası Göç Örgütü (IOM) Sözcüsü Joel Millman sığınmacıların hız sayısının düşmesine ilaveten devam ettiğini söyledi.

Joel Millman'ın belirttiğine göre Arakanlı Müslümanların sayısı 803 bine ulaştı ve 300 bini çatışmalardan öncede ülkede bulunuyordu Ayrıca 74 bininin Ekim 2016'daki çatışmalar sonrasında Bangladeş'e sığındığını ve 429 bininin ise son şiddet olayları sonrasında Myanmar'dan kaçarak Bangladeş'e geldiğini söyledi.

NE OLMUŞTU?

Myanmar ordusu Arakanlı sivillere 25 Ağustostan bu yana yönelik saldırılara başlamış, bu saldırılarda binlerce müslüman hayatını kaybetti. Tam olarak ölen sivil sayısı ise tespit edilemiyor.

VİDEO HABER

Alman gazetecinin 'soykırım belgesi' sorusu BM yetkilisini sinirlendirdi

Haber Ara