Dolar

32,3307

Euro

35,0310

Altın

2.282,61

Bist

8.974,69

Bandırma’da 59 Afgan yakalandı

Balıkesir’in Bandırma ilçesinde emniyet güçlerinin kontrol ve denetimleri sırasında 59 Afgan mülteci yakalandı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-11 17:21:57

Bandırma’da 59 Afgan yakalandı

Ajansların haberine göre, Bandırma İlçe Emniyet Müdürlüğü 'Göçmen Kaçakçılığı ile Mücadele Eylem Planı' kapsamında, Bandırma-Çanakkale karayolunun 5 km'sinde yaptıkları kontrol ve denetimlerde araçlarla yasa dışı yollardan Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçmek için Bandırma'ya geldiği belirlenen Afganistan uyruklu 59 kaçağı yakaladı.

Güvenlik güçlerince gözaltına alınan 59 göçmen işlemleri tamamlanana kadar Erdek ilçesi Dalyan mevkiinde bulunan bir otelde barındırılıyorlar. Bandırma İlçe Kaymakamı Tuncay Sonel, konuyla ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bandırma İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler Bandırma-Çanakkale karayolunun 5 km'sinde yaptıkları kontrol ve denetimlerde araçlarla yasa dışı yollardan Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçmek için ilçeye geldiği belirlenen Afganistan uyruklu 59 kaçağı tespit etti. Gözaltına alınan göçmenler Balıkesir Valiliğimizin talimatları doğrultusunda Erdek'in Dalyan mevkiinde bulunan bir otel yerleştirildiler. Mülteciler yapılacak işlemlerinin ardından sınır dışı edilecekler.” dedi.

Sonel, 59 mültecinin 11'inin anne, 9'unun çocuk ve 39'unun ise yetişkinlerden oluştuğunu söyledi. Kaymakam Sonel, Erdek de barınan mültecileri yerinde ziyaret ederek çocuklara değişik hediyeler verdi.

Haber Ara