Dolar

32,4689

Euro

34,5616

Altın

2.474,19

Bist

9.525,68

Baluken: Türkiye savaş suçu işledi

İdris Baluken, Ankara’da tedavi gören 6 YPG’linin Cilvegözü Sınır Kapısı’ndan Nusra Cephesine teslim edilmesine ilişkin açıklamada bulundu.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-10 16:57:08

Baluken: Türkiye savaş suçu işledi

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili ve Diyarbakır Milletvekili İdris Baluken, Meclis'te 6 YPG'linin Nusra üyelerine teslim edilmesine ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Baluken, Rojava vatandaşı olan bu kişilerin Yabancılar Şubesine götürüldüğünü belirterek kendilerini bir bilgi verilmediğini açıkladı. Bu kişilerin Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan Nusra'ya bağlı kişilere teslim edildiğini belirten Baluken, yapılanın açık bir savaş suçu olduğunu söyledi.

6 YPG'linin teslim edildiğinin İçişleri Bakanlığı Müsteşarlığı tarafından söylendiğini ifade eden Baluken, konuyla ilgili olarak Başbakan Davutoğlu ve hükümetten açıklama beklediklerini ifade etti. Yapılanın açık bir savaş suçu olduğunu tekrarlayan Baluken, 6 YPG'linin Rojava Kantonları'ndan birine ulaştırılmasını isteyerek “Baluken aksi halde Türkiye Lahey'de yargılanır” dedi.

Baluken, yaşanan çatışma sürecinden dolayı üzgün olduklarını ve yaşananların, AK Parti iktidarının savaş konseptinin bir sonucu olduğunu belirterek, “Bir an önce çatışmasızlık konumuna geri dönülmesini ifade ettik. PKK çatışmazlık konumuna dönmeli, hükümet de operasyonları sonlandırmalıdır. Müzakere devreye girmelidir. Gerek Cumhurbaşkanı Erdoğan, gerekse Başbakan, savaş konseptinden çıkıp çıkmayacağıyla ilgili önlerine gelen verilerini bekliyorlar. Kamuoyu araştırma, anket istatistiklerini bekliyorlar. Beklerken de onlarca can yitiyor. ağır travma yaşıyoruz. Bundan vazgeçip barış için çaba gösterilmelidir” dedi.

Haber Ara