Dolar

32,3228

Euro

35,1013

Altın

2.301,52

Bist

9.079,97

Balkanlar'ı 'Üsküp'te yaşamak

Üsküp üçük bir şehir olduğu için şehir merkezinden hemen hemen her noktaya yürüyerek ya da bisiklet ile ulaşabilirsiniz. Şehirde ulaşım otobüsler ile sağlanır

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-01-11 11:36:29

Balkanlar'ı 'Üsküp'te yaşamak

Yıl içinde yerli ve yabancı pek çok turisti ağırlayan Üsküp'e en kolay ulaşım yolu uçak yolculuğudur. Pegasus Üsküp uçak bileti ile İstanbul'dan ve İzmir'den direkt seferlerle Üsküp'e ulaşabilirsiniz. İstanbul ve İzmir dışındaki şehirlerden de İstanbul ya da İzmir aktarmalı şekilde Üsküp'e ulaşım sağlayabilirsiniz.

Üsküp üçük bir şehir olduğu için şehir merkezinden hemen hemen her noktaya yürüyerek ya da bisiklet ile ulaşabilirsiniz. Şehirde ulaşım otobüsler ile sağlanır. Otobüslerin üzerinde Makedonca ve Arnavutça gittiği yerler yazılıdır. İki katlı kırmızı renkli olan bu halk otobüslerine binebilmek için “Skopska” adı verilen kartlardan satın almanız gerekir. Diğer otobüsler için biniş kartını hem otobüsten hem de satış noktalarından temin edebilirsiniz.

Subtropikal iklimin hâkim olduğu Üsküp'te yazlar sıcak kışlar ise soğuktur. Şehirde hava her mevsim nemlidir. İlkbahar ve sonbahar aylarında da oldukça yağışlı olan Üsküp'ü ziyaret etmek isteyenler yaz aylarını tercih etmelidir. Sıcak yaz aylarında sokaklarında rahatlıkla gezinebileceğiniz Üsküp'te 3 gün gezinizi tamamlamanız için yeterlidir.

Üsküp'teki Festivaller
Birçok farklı kültürü bünyesinde barındıran Üsküp, pek çok kültür-sanat festivaline ev sahipliği yapar.

Üsküp Caz Festivali (Ekim)
Mobile Film Festivali (Kasım)
Üsküp Tasarım Haftası (Kasım)
Animax Film Festivali (Aralık)

Mutlaka görmelisiniz: 

Aziz Ohrid Kliment Katedrali
Mustafa Paşa Cami
Matka Kanyonu
Taşköprü

Haber Ara