Dolar

32,3745

Euro

34,9906

Altın

2.326,10

Bist

9.100,75

Balıklıova sakinlerinin CHP İzmir İl Başkanlığını işgal etmesi

Balıklıova sakinlerinin CHP İzmir İl Başkanlığını işgal etmesi

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-28 10:55:48

Balıklıova sakinlerinin CHP İzmir İl Başkanlığını işgal etmesi
İzmir'in Urla ilçesinde, belediye tarafından Kıyı Kanunu gerekçe gösterilerek kaçak olduğu öne sürülen evleri hakkında yıkım kararı verilen Balıklıovalı sakinleri, geceyi işgal ettikleri CHP İzmir İl Başkanlığı binasında geçirdi.

Üzerilerine "evini yıktırma, yuvanı terk etme" yazılı tişörtler giyerek parti binasındaki odalara yerleşen Balıklıovalılar, yanlarında getirdikleri yastık, çarşaf, yorgan ve battaniyeleri yerlere ve masanın üzerine sererek buralarda dinlendi.

Mahalle sakinleri adına konuşan Yusuf Altun, sorunları çözülene dek parti binasındaki bekleyişlerinin devam edeceğini belirterek, "Bizim burada bekleyişimiz sırasında en zor olan şey iki arkadaşımızın rahatsızlanarak hastaneye kaldırılması oldu. Biri kalp krizi geçirdi, diğeri şeker hastası olduğu için hastaneye kaldırıldı" dedi.

Parti binasını işgal eden mahalle sakinlerinin yaş ortalamasını 70'in üzerinde olduğuna işaret eden Altun, "İstediğimiz çözüm çok açıktır, biz davayı geri çekeriz, belediye de encümen kararını gözden geçirir ve yeni bir karar alır. Muhtarla yaptığımız sözleşme gereği bizim kazanımlarımız var. Yani biz oranın işgalcisi değiliz. Belediyenin bu anlamda meseleye bakmasını istiyoruz" diye konuştu.

Altun, evleriyle ilgili yıkım kararı kaldırılmadan parti binasından ayrılmayacaklarını sözlerine ekledi.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara