Dolar

32,3300

Euro

35,0655

Altın

2.282,22

Bist

8.989,73

Balıkesir'de orman yangını sürüyor

Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde devam eden orman yangını kontrol altına alınamıyor...

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-08 05:52:58

Balıkesir'de orman yangını sürüyor

Anadolu Ajansı'nda yer alan bilgide; Büyükorhan ilçe sınırında Düğüncüler mevkisinde akşam saatlerinde başlayan orman yangını rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüyerek Dursunbey ilçesine bağlı ormanlık alana sıçradı.

Yangına amfibik yangın söndürme uçağı ve Akhisar, Balıkesir, Bursa, Zonguldak ve Karabük illerinden gelen 7 helikopterle havadan, 25 arazöz, 4 dozer, 20 su tankeri ve yaklaşık 175 orman yangın işçisiyle karadan müdahale edildi.

Havanın kararmasıyla söndürme çalışmalarına ara veren helikopterler, Dursunbey'deki futbol sahasına inerek sabahın ilk ışıklarıyla çalışmalarına yeniden devam edecek.

Ormanlık alanın sarp ve rüzgarın da şiddetli olması nedeniyle yangını kontrol altına altına alma çalışmaları arazözlerle devam ediyor.

Yangının ne kadar alanda etkili olduğu konusunda net bilgi verilmezken Balıkesir Orman Bölge Müdürü Metin Kırcı, Dursunbey Orman İşletme Müdürü Ahmet Özdemir, Alaçam Orman İşletme Müdürü Ali Bacaklı da yangın alanında, ekiplerin başında söndürme çalışmalarına katıldı.

Haber Ara