Dolar

32,3297

Euro

35,0425

Altın

2.281,75

Bist

8.988,53

Balıkesir’de insan kaçakçıları tutuklandı

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde göçmen kaçakçılığı organizasyonları ile mücadele kapsamında yapılan operasyonda yakalanan 30 organizatörden 27’si tutuklandı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-05-02 23:47:03

Balıkesir’de insan kaçakçıları tutuklandı

Ayvalık'ta göçmen kaçakçılığı organizasyonu oluşturarak İstanbul ve İzmir'den bağlantılı oldukları göçmen kaçakçılarının gönderdiği göçmenleri yasa dışı yollarla Yunanistan'ın Midilli Adasına götüren örgüt mensuplarının tamamı yakalanarak suç organizasyonu çökertildi.

Bu kapsamda İstanbul, İzmir ve Ayvalık'ta tespit edilen toplam 30 kişi Ayvalık Göçmen Kaçakçılığı ve insan Ticareti ile Mücadele Grup Amirliğince yakalanarak gözaltına alındı. Gözaltına alınan 30 zanlıdan 27'si akşam saatlerinde çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. 3 zanlı ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Organizatörlerin Yunanistan'ın Midilli adasına kaçırmaya çalıştıkları 27 si çocuk olmak üzere toplam 87 göçmen kurtarılarak gerekli yasal işlemlerin ardından Göç İdaresine teslim edildi.

Operasyonda; göçmen şahıslarla birlikte çok sayıda can yeleğine ve göçmen şahısları yasa dışı yollarla yurt dışına götürmekte kullanılan 2 Adet sürat teknesine el konulurken, operasyonda şahsıların ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda 2 adet ruhsatsız tabanca ve bu tabancalara ait mermiler ile 2 adet pompalı tüfek ve kartuşlar ele geçirildi.

Haber Ara