Dolar

32,5004

Euro

34,9432

Altın

2.433,76

Bist

9.794,17

Bali’de sokak sanatçıları zor durumda

Sanat ve Hindu kültürünün ayrılmaz bir şekilde bağlantılı olduğu Bali’de turistlerin yokluğu sanatçıları zor durumda bıraktı.

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-04-02 13:32:10

Bali’de sokak sanatçıları zor durumda

İlk boyama setini 60 yıl önce alan Ketut Soki, yıllardır fırçalarını nadiren yere bıraktı.

Hala resim yapacak ruha sahip olduğunu dile getiren Soki, “Bali kültürünü korumak için resim yapıyorum. Yurtdışındaki insanlara Bali'yi göstermek istiyorum." ifadelerini kullanıyor.

Bali hayatının canlı ve renkli tasvirleriyle tanınan 72 yaşındaki Soki, “Genç Sanatçı” olarak bilinen resim tarzının öncülerinden biri.

Ancak adadaki sanat ortamı şimdi farklı bir boyut kazandı. Koronavirüs nedeniyle Bali'nin sınırları yabancı turistlere kapalı ve onların yokluğunda satış beklentileri sınırlı.

"Sanatçılar turistlerin yokluğunun etkisini hissediyor," diyen Soki "Artık satmak çok zor olduğu için birçok insan resim yapmayı bıraktı." ifadelerini kullanıyor.

Her resmin tamamlanmasının 150 saatten fazla sürdüğünü belirten Soki, fiyatlarını düşürmekten başka seçeneği olmadığını söylüyor.

Turistlerin yokluğu kendisini zora soksa da torunu Dewa Ayu Candra Dewi'nin yardımıyla bazı parçalarını hala satabiliyor.

Koronavirüs salgının başında resimlerini Instagram'da tanıtmaya başladığını söyleyen Soki, "Geçen gün postaneden ABD'ye bir tablo gönderdik." diyor.

Kaynak: Al jazeera

Haber Ara