Dolar

32,5857

Euro

34,7959

Altın

2.412,52

Bist

9.645,02

Balfour Deklarasyonu'nun 99. yılı

Balfour Deklarasyonu'nun 99. yılı

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-02 17:40:52

Balfour Deklarasyonu'nun 99. yılı
Filistinliler İsrail devletinin kuruluşuna zemin hazırlayan Balfour Deklarasyonu'nun 99. yılı münasebetiyle Batı Şeria'da bulunan İngiltere Kültür Merkezi önünde bir gösteri düzenledi.

Filistinli grupların katıldığı gösteride İngiltere hükümetinden Filistin halkından özür dilemesini, tazminat ödemesini ve İsrail işgalinden kurtulmasını destekleyen tutumlar almasını içeren dövizler taşındı. Gösteriye Filistinli milletvekilleri de katıldı.

AA muhabirine konuşan Filistinli milletvekili Mustafa el-Bergusi,"İngiltere'nin özür dilemesi tek başına yeterli değil. Filistin'i devlet olarak tanımalı ve Filistinlilerin topraklarını Yahudi yerleşimcilerine vermeyi sürdüren İsrail'e karşı caydırıcı yaptırımlar getirmelidir." dedi.

Filistinli milletvekili Teysir Nasrallah da AA muhabirine yaptığı açıklamada "Filistinlilerin yaşadığı sorunun asıl sebebi bu deklarasyondur. Filistin halkının uğradığı bu felaketten İngiltere sorumludur. Balfour Deklarasyonu'nun Filistinlilere yaşattığı bu unutulmaz felaketin zararlarını karşılamak zorundadır." ifadelerini kullandı.

Balfour Deklerasyonu, İngiltere Dışişleri Bakanı Arthur Balfour'un 1917'de Lord Rothschild'e gönderdiği ve "İngiliz Hükümeti, Filistin'de Yahudiler için bir milli yurt kurulmasını uygun karşılamaktadır ve bu hedefin gerçekleştirilmesini kolaylaştırmak için elinden geleni yapacaktır." ifadesini kullandığı mektuba verilen isimdir.







Haber Ara