Dolar

32,3660

Euro

34,9550

Altın

2.325,32

Bist

9.079,97

Bakü'de 'Türkiye'den esen meltem' sergisi

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-05-14 18:42:46

Bakü'de 'Türkiye'den esen meltem' sergisi
Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de, "Türkiye'den esen meltem" isimli resim sergisi düzenlendi.

Azerbaycan Kültür Bakanlığı ve Bakü Yunus Emre Enstitüsü tarafından Azerbaycan Ulusal Sanat Müzesi'nde düzenlenen etkinlikte, Türk ressamlar Rauf Tuncer, Hüseyin Elmas ve Erkin Keskin'in eserleri sergilendi.

Türk Hava Yollarının da destek verdiği serginin açılışına Azerbaycan Kültür Bakanı Ebülfes Garayev, Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Erkan Özoral, Bakü Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Cihan Özdemir, sergide eserleri yer alan ressamlar ve çok sayıda sanatsever katıldı.

Büyükelçi Özoral, etkinlikte yaptığı konuşmada, Türkiye ile Azerbaycan arasında hayatın her sahasında çok sıkı ilişkilerin bulunduğunu, fakat iki ülkenin de birbirini daha fazla tanımaya ihtiyacının olduğunu söyledi.

İki ülkenin kültürel ilişkilerinde biraz daha ilerleme kaydedilmesi gerektiğini vurgulayan Özoral, "Kardeşliğimizi çok iyi biçimde öğrenmemiz gerekir. Bunun için de medeniyet aramızda çok önemli bir köprü. Bugün sergilenen eserler Türkiye'den esen meltemi Azerbaycan'a taşımakla kalmamış, aynı zamanda Türkiye ile Azerbaycan arasında köprü oluşturmuştur." şeklinde konuştu.

Doç. Dr. Özdemir de Azerbaycan'da "bir millet, iki devlet" prensibiyle faaliyet gösterdiklerini, bugün de Türkiye'nin 3 akademik ressamının sergisini organize ettiklerini belirtti.

Konuşmaların ardından Bakan Garayev, Büyükelçi Özoral ve diğer katılımcılar sergiyi gezerek ressamlardan bilgi aldı.

51 eserin yer aldığı sergi, 24 Mayıs'a kadar açık olacak.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara