Dolar

32,5684

Euro

34,8882

Altın

2.439,24

Bist

9.645,02

'Baktım kulak asmıyorlar TEOG'u gündeme getirdim'

Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Baktım ki bu işe yeterince kulak asılmıyor. En iyisi açıklama yaparak gündeme taşıyayım istedim bunu' dedi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-23 09:11:57

'Baktım kulak asmıyorlar TEOG'u gündeme getirdim'

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir canlı yayınında TEOG'un kaldırılmasının gerektiğini açıklamış. Konunun gündeme gelmesinin ardından bu yıl TEOG'un yapılmayacağı belirtilerek yeni bir sistem üzerinde çalışıldığı açıklanmıştı.

Hürriyet'ten Fikret Bila'nın haberine göre gazetecilere açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konu ile ilgili "Baktım kulak asmıyorlar TEOG'u gündeme getirdim" dedi. 

İşte Erdoğan'ın açıklaması:

"BAKTIM KULAK ASILMIYOR"

"Şu anda tartışmıyoruz, yaşıyoruz. Mesela TEOG, ben o açıklamayı yapmamış olsam hâlâ ülkenin gündeminde kalacaktı. Baktım ki bu işe yeterince kulak asılmıyor. En iyisi açıklama yaparak gündeme taşıyayım istedim bunu. Çünkü ailelerin hali ortada. Çocuklar bindirilmiş kıta. TEOG ne kazandırıyor bize? Sadece stres, stres, stres... Masraf, masraf, masraf... O sistem, paraların genelde o namussuzlara (FETÖ'ye) akmasını sağlıyordu. Bu nedenle dersaneleri kapattık, biz devlet olarak hafta sonlarına takviye kursları koyduk. Çocuklarına kurs isteyen göndersin kurslara. İnat etmenin hiçbir anlamı yok. Sen devlet olarak çocuklarını yetiştiremiyorsan bir yerde suç bizimdir. Bunu aşmamız lazım. Ortayı düz ortaokulda okudun, buradan fen lisesine gidecek. Kendisine en yakın yere gidecek. Fazla müracaat varsa lise kendi imtihanını yapar.

ETÜT MERKEZLERİ

ETÜT merkezleri kalkacak mı?

ETÜT merkezleri kalktı diye biliyorum. Milli Eğitim'e talimatı verilmişti bunun. Takviye kursları var onların yerine.

ÜNİVERSİTE SINAVI DA KALKACAK MI?

Bizim eğitim öğretimde çok ciddi bir dönüşüme girmemiz lazım. Bunların hiçbiri bizim geçmişimizde olan sistemler değil. Sonradan siyasi yaklaşımlarla eğitim öğretimin içerisine girmiş sistemler. Ben YÖK ile de bu konuyu görüştüm. Milli Eğitim ile de. Başbakan'la da bu konuda mutabık kaldık. En kısa zamanda gereken adımlar atılacak.”

Haber Ara