Dolar

32,5981

Euro

34,8100

Altın

2.509,08

Bist

9.471,40

Bakanlar Kurulu toplantısı

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bozdağ: (2)- '(Ataşehir'de kaldırımda yürüyen kadına saldırılması) Bu saldırıyı gerçekleştiren kişiye 'insan' demeye bir insan olarak utanıyorum. Çünkü insanlıktan azıcık nasibini alan birisinin böyle bir saldırıyı gerçekleştirmesi mümkün değildir. Belli ki bu saldırgan insanlıktan nasibini almamış, alamamış' - '(Kuzey Irak'taki gayrimeşru referandum)

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-10-02 22:17:57

Bakanlar Kurulu toplantısı
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Ataşehir'de kaldırımda yürüyen kadına saldırılmasına ilişkin, "Bu saldırıyı gerçekleştiren kişiye 'insan' demeye bir insan olarak utanıyorum. Çünkü insanlıktan azıcık nasibini alan birisinin böyle bir saldırıyı gerçekleştirmesi mümkün değildir. Belli ki bu saldırgan insanlıktan nasibini almamış, alamamış." dedi.

Bozdağ, Çankaya Köşkü'nde, Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında yapılan Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulundu, gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

İstanbul'da bir kadına yönelik yumruklu saldırıya ilişkin bir soru üzerine Bozdağ, "Bu saldırıyı gerçekleştiren kişiye 'insan' demeye bir insan olarak utanıyorum. Çünkü insanlıktan azıcık nasibini alan birisinin böyle bir saldırıyı gerçekleştirmesi mümkün değildir. Belli ki bu saldırgan insanlıktan nasibini almamış, alamamış. İyi bir aile terbiyesi almamış, iyi bir eğitimden geçmemiş, okuduğu okulun, gittiği üniversitenin bugüne kadar bir faydası olmamış. Bu çirkin saldırıyı şiddet ve nefretle kınıyorum." diye konuştu.

Bozdağ, güvenlik güçleri tarafından kısa sürede yakalanan saldırganın tutuklama talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildiğini, hakimliğin de tutuklama kararı verdiğini belirtti.

- "Bunlara müsamaha göstermemiz mümkün değil"

Hükümetin yaşam tarzlarına dönük her türlü müdahale karşısında hukukun etkin bir şekilde uygulanmasını sağlayıcı ciddi adımlar attığını vurgulayan Bozdağ, "Hangi yaşam tarzını seçerse seçsin inancından, kanaatinden, düşüncesinden dolayı yaşam tarzına dönük tercihlerine vatandaşlarımızın kim müdahale ederse etsin veya zorla onları başka yaşam şartlarına sevk etmeye çalışırsa çalışsın karşısında güvenlik güçlerimizi, hukukumuzu ve hükümetimizi bulacaktır. Bunların hiçbirine en ufacık müsamaha göstermemiz mümkün değildir." ifadelerini kullandı.

Bozdağ, Türkiye'de yaşayan bütün vatandaşların yaşam tarzlarının anayasa ve hukukun teminatını altında olduğunu söyledi.

Yaşam tarzına müdahaleyi ilk defa suç haline getiren hükümetin AK Parti hükümeti olduğunu vurgulayan Bozdağ, yaşam tarzlarına müdahale eden veya yaşam tarzlarını zorla değiştirmeye teşebbüs eden kişilere 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası veren düzenlemenin Türk Ceza Kanunu içinde yürürlükte olduğunu dile getirdi.

Başı örtülü veya başı açık birine ya da farklı yaşam tarzı benimsemiş birine saldırının herkese ve insanlığa yapılmış bir saldırı olduğunu anlatan Bozdağ, bunları kabul etmelerinin, hoşgörmelerinin mümkün olmadığını aktardı. Bozdağ, bu tür insanlıktan nasibini almamış ama kendini bir şey zanneden zavallıların hepsiyle etkin ve kararlı bir şekilde mücadele edeceklerinin altını çizdi.

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, TEOG düzenlemesine ilişkin bir soru üzerine, Milli Eğitim Bakanlığının yeni yönteme ilişkin konunun uzmanları ve taraflarıyla detaylı bir çalışma yürüttüğünü, bu konunun bugünkü Bakanlar Kurulunun gündeminde yer almadığını ifade etti.

- "Muhatabımız Irak hükümeti"

"Önümüzdeki süreçte, Kuzey Irak'taki gelişmelere ilişkin TBMM bilgilendirilecek mi? Sınır kapılarının kapatılması ve petrol akışının sağlanması noktasında bir gelişme var mı?" sorusu üzerine Bozdağ, gündemdeki önemli konularla ilgili hükümetin zaman zaman TBMM'yi bilgilendirdiğine işaret etti.

Bozdağ, şunları kaydetti:

"Tezkere görüşmeleri sırasında konu üzerinde hükümet adına konuşan bakanımız bir bilgilendirme yaptı. Bildiğiniz gibi Sayın Cumhurbaşkanımız da perşembe günü Sayın Devlet Bahçeli ile görüşecek ve orada da bir bilgilendirme yapılacak. Tabii Meclisin ayrıca bilgilendirilmesi hususunu da hükümetimiz değerlendirecektir.

Diğer konu ise bildiğiniz gibi Türkiye, Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi'nin gayri meşru referandum kararı ve uygulaması üzerine bir dizi tedbir uygulayacağını açıkladı ama biz şunu da açıkladık. Bu tedbirleri Irak hükümeti ile iş birliği ve koordinasyon içinde uygulayacağız ve İran ile bu noktada istişaremizi ve iş birliğimizi sürdüreceğiz. Uluslararası hukuk ve meşruiyete de önem vereceğiz, aklı selim ile atacağımız adımları atacağız. Bütün bunları yaparken de Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Türk milletinin üstün çıkarını korumayı esas alacağız. Bugüne kadar attığımız bütün adımları devletimizin ve milletimizin üstün yararını gözeterek attık. Somut adımlar attık. Yeni adımlar, aldığımız kararlar çerçevesinde önümüzdeki sürede gerektikçe devreye sokulacaktır. Muhatabımızın Irak hükümeti olduğunu hep ifade ettik ve bundan sonra da Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi yaptığı yanlıştan dönünceye kadar orayla bir ilişki söz konusu değil."

Bozdağ, Irak yönetimi ile iş birliği içinde adımlar atmaya devam edeceklerini aktararak, yeni adımların ne olacağının önümüzdeki günlerde herkes tarafından görüleceğine, bu adımların basın yoluyla duyurulması yerine uygulanarak neticeye etki etmesinin son derece önemli olduğuna vurgu yaptı.

"Başta Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek olmak üzere birkaç belediye başkanının, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından istifasının istendiği gündeme geldi. Bu konu doğru mudur?" sorusu üzerine Bozdağ, bu konuda bilgisinin olmadığını, parti sözcüsünden konuyla ilgili doğru bilgi alınabileceğini belirtti.

(Bitti)

Haber Ara