Dolar

32,5825

Euro

34,7950

Altın

2.511,68

Bist

9.693,46

Bakanlar Kurulu toplandı

Bakanlar Kurulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında toplandı. Toplantının gündeminde, Ankara’da meydana gelen terör saldırısı olacak.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-03-14 15:36:21

Bakanlar Kurulu toplandı

Bakanlar Kurulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında toplandı. Saat 13.40'da başlayan toplantıda, dün Kızılay Meydanı'nda saat 18.45 sularında meydana gelen patlama ele alınacak. Saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun yaptığı son açıklamada 37 olarak açıklandı. Hayatını kaybeden 37 kişiden 30'u olay yerinde, 7'si ise hastanede hayatını kaybetmişti. Müezzinoğlu, bu 30 kişi içinde fail veya faillerin olabileceğine işaret etmişti. Bakanlar Kurulu toplantısında, terör saldırısının tüm detayları ele alınacak.

Davutoğlu, dün yayımladığı taziye mesajında, "Eldeki ilk verilere, saldırın gerçekleştiği mekanda ele edilen bulgulara ve yapılan istihbarat analizlerine dayanarak bu hain saldırıyı gerçekleştiren terör örgütüne dair somut bilgilere ulaşıldı" ifadelerini kullanmıştı.

Terörle mücadele kapsamında sürdürülen operasyonlar da toplantıda masaya yatırılacak. Mardin Nusaybin ve Hakkari Yüksekova'da dün gece ilan edilen sokağa çıkma yasağıyla birlikte terörle mücadele kapsamında operasyonlar başladı. Genelkurmay Başkanlığı, Kandil, Gara bölgelerinde tespit edilen yeni hedeflere hava harekatı düzenlendiği ve tespit edilen hedeflerin tam isabetle imha edildiğini açıklamıştı. Bakanlar Kurulu toplantısında, düzenlenen hava operasyonları ve son istihbarat raporları ele alınacak.

Suriye'de 5 yıldır süren iç savaşın son bulması amacıyla yapılacak barış görüşmeleri bugün İsviçre'nin Cenevre kentinde başladı. Bu kapsamda, Bakanlar Kurulu toplantısında, Suriye'de meydana gelişmeler ve Suriyeli mültecilerin durumu da masaya yatırılacak diğer bir başlık olacak.

Haber Ara