Dolar

32,3631

Euro

35,1236

Altın

2.324,69

Bist

9.079,97

Bozdağ: Rejimin YPG'yi korumak için Afrin'e girmesi felakete yol açar

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Bakanlar Kurulu toplantısı sona erdi. Toplantının ardından Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, düzenlediği basın toplantısında, 'Suriye rejiminin PYD/YPG terör örgütlerini müdafaa için Afrin'e birlik sevk etme gibi bir düşünceye varması veya bu yönde adım atması, bölge bakımından çok büyük felaketlere yol açar.' dedi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-02-19 20:11:24

Bozdağ: Rejimin YPG'yi korumak için Afrin'e girmesi felakete yol açar

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Bakanlar Kurulu toplantısı sona erdi. Toplantı, 5 saat sürdü. Toplantının ardından Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, düzenlediği basın toplantısında,"Suriye rejiminin PYD/YPG terör örgütlerini müdafaa için Afrin'e birlik sevk etme gibi bir düşünceye varması veya bu yönde adım atması, bölge bakımından çok büyük felaketlere yol açar." dedi.

Bekir Bozdağ'ın açıklamalarından satırbaşları:

ZEYTİN DALI HAREKATI

Bildiğiniz gibi, Zeytin Dalı Harekatı, başladığı günkü hedefle, planlandığı şekilde devam etmektedir.

Türkiye'nin bu konudaki kararlılığı nettir. Bölge terör örgütlerinden arındırılıncaya, bölgeden huzur ve barış yeniden tesis edilinceye, bölge yakınındaki vatandaşlarımız tehditlerden kurtuluncaya kadar harekat devam edecektir.

"REJİM HAKKINDAKİ İDDİALARI YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ"

Terör örgütü YPG'nin, rejimle görüştüğü yönündeki haberler medyada yer aldı. Biz de bütün yönleriyle konuyu yakından takip ediyoruz.

"SÖZ KONUSU HABER GERÇEK DIŞIDIR"

Her ne kadar bugün Suriye resmi haber ajansı SANA, rejime bağlı bazı güçlerin Afrin'e gireceğine dair bir haber geçtiyse de, resmi makamlar tarafından doğrulanmamıştır. Ki bu gerçek dışıdır.

REJİM AFRİN'E ASKER GÖNDERMEDİ

Güvenlik güçlerimizden gelen bilgilere göre, rejim tarafından bölgeye herhangi bir birlik göndermemiştir.

Suriye rejiminin PYD/YPG terör örgütlerini müdafaa için Afrin'e birlik sevk etme gibi bir düşünceye varması veya bu yönde adım atması, bölge bakımından çok büyük felaketlere yol açar.

MENBİÇ KONUSU

ABD ile oluşturulan mekanizmada sorunlar ele alınacak. Türkiye oradan teröristlerin temizlenmesinde kararlı. ABD oradan YPG'yi çekmezse son sözü biz söyleriz.

TABİPLER BİRLİĞİNE TEPKİ

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bozdağ: "Türk Tabipler Birliğinin yönetim kurulu, vatanını, milletini seven Türk tabiplerini temsil etmemektedir. Onlar sadece kendilerini temsil ediyorlar. Ama bir şekilde seçim sistemiyle oraya seçilebiliyorlar. Son açıklamalar, bu konuda bir neşter açılması zaruretini ortaya koymuştur. Millet de bizden bu konuda adım atmamızı beklemektedir. Sayın Cumhurbaşkanımızın açıklaması üzerine Başbakanımızın bir talimatı olmuştur. Başbakanlıkta bu konuda bir hazırlık devam etmektedir, ancak hazırlık henüz tamamlanmış değildir." dedi.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara