Dolar

32,5178

Euro

34,8281

Altın

2.424,98

Bist

9.696,76

Bakanlar Kurulu sonrası açıklama

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş açıklama yapıyor

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-03-14 19:55:14

Bakanlar Kurulu sonrası açıklama

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu sonrası Ankara'da 37 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kurtulmuş'un açıklamalarından satır başları;

"Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Cenazeler ailelerine teslim edildi. Tüm milletimize başsağlığı diliyorum. Tüm benliğimizle lanetliyoruz. 22 Temmuz'dan bu yana terör saldırıları altında. Bunların bir takım lojistik, istihbari, siyasi destekler aldıkları, ciddi destek aldıkları ortadadır."

HAİN VE ALÇAK BİR SALDIRI

"Terörün amacı halkımızı karamsarlığa itmek. Şiddete asla alışmayacağız. Milli duygularla saldırılara göğüs gereceğiz. Bu saldırı ülkemizin birliğine, ülkemizde var olan kardeşliğe ve en az bunlar kadar önemlisi demokrasimize yapılmış hain ve alçak bir saldırıdır. Kardeşliğimize sarılmak mecburiyetindeyiz. Demokratik siyaseti asla bırakmayacağız. Herkesi bu saldırıyı lanetlemeye davet ediyoruz."

BAHÇELİ'YE TEŞEKKÜR

"Siyasilerden de partilerden de ortak duyarlılığı beklemek en temel beklentilerden birisidir. Bu çerçevede TBMM'de grubu bulunan bütün partilerin bir araya gelerek saldırı karşısında ortak bir deklarasyon yayınlanmasını önemli bir mesele olacağını, teröre karşı ortak bir bakış açısı oluşturacağına inanıyoruz. Sayın Devlet Bahçeli'ye teröre karşı duruşu nedeniyle teşekkür ederiz."

CANLI BOMBANIN KİMLİĞİ DNA TESTİ SONRA KESİNLEŞECEK

"Bir kadının canlı bomba olduğu kesindir. Kimliği konusunda herhalde bu akşam gece saatlerine kadar DNA testleri karşılıklı olarak kontrol edilerek yapılacak ve kesinleştirilecektir diye ümit ediyoruz. Bu çerçevede ikinci bir erkek şahsın da kimliği henüz tespit edilememiştir. Onunla ilgili olarak da hem kimliğiyle ilgili farklı alternatifler vardır. Ama kesinleşmediği için 'şu kimlik sahibidir' dememiz doğru değildir."

TÜM BAĞLANTILAR ORTAYA ÇIKARTILACAK

"Çok sayıda istihbarat alınıyor. Gelen istihbaratlara göre ilave tedbirler alınıyor. Şu anda 10 kişi gözaltında, 10 kişi de aranıyor. Tüm bağlantılar ortaya çıkartılacak. Örgütler taşeronlar kullanabiliyor."

Haber Ara