Dolar

32,5969

Euro

34,7289

Altın

2.496,30

Bist

9.524,59

Bakanlar Kurulu kararları Resmi Gazete'de

Gaziantep'te kamulaştırma, bazı fakülte ve yüksek okulların kapatılması, isimlerinin değiştirilmesi, Adana'daki yangın faciası için komisyon kararı ve atamalar... Bakanlar Kurulu toplantıda alınan bir çok karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-07 09:51:26

Bakanlar Kurulu kararları Resmi Gazete'de

TİMETURK | HABER MERKEZİ

Bakanlar Kurulu kararları Resmi Gazete'de yayımlandı.

GAZİANTEP'TE ACELE KAMULAŞTIRMA

Gaziantep'in Şehitkamil ilçesine bağlı Aydınlar Mahallesi sınırları içindeki kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı ile riskli alan sınırlarında kalan belirli alanlarda yer alan belirli taşınmazların Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından acele kamulaştırılmasına karar verildi.

BAZI FAKÜLTE VE YÜKSEKOKULLARIN KAPATILMASI, İSİMLERİNİN DEĞİŞTİRİLMESİ

Ayrıca bazı yükseköğretim kurumlarına bağlı olarak enstitü, fakülte ve yüksekokulların kurulması, kapatılması ve adlarının değiştirilmesi kararlaştırıldı.

Yeni fakülte ve enstitüler:

Akdeniz Üniversitesine bağlı Spor Bilimleri ve Serik İşletme fakülteleri, Bülent Ecevit Üniversitesine bağlı Sağlık Bilimleri Fakültesi, Mersin Üniversitesine bağlı İslami İlimler Fakültesi, İzmir Ekonomi ve Nuh Naci Yazgın üniversitelerine bağlı Sağlık Bilimleri enstitüleri kurulacak.

Adları değiştirilen fakülte ve enstitüler:

Dumlupınar Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı İlahiyat Fakültesinin adı İslami İlimler Fakültesi, İzmir Ekonomi Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı Mühendislik ve Bilgisayar Bilimleri Fakültesinin adı Mühendislik Fakültesi, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı Gülhane Askeri Tıp Fakültesinin adı Gülhane Tıp Fakültesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsünün adı da Gülhane Sağlık Bilimleri Enstitüsü olarak değiştirildi.

Kapatılan fakülte ve yüksekokullar:

Akdeniz Üniversitesine bağlı Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, Bülent Ecevit Üniversitesine bağlı Zonguldak Sağlık Yüksekokulu, İstanbul Medeniyet Üniversitesine bağlı Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi ise kapatıldı.

ADANA'DAKİ YANGIN İÇİN ARAŞTIRMA KOMİSYONU

Adana'nın Aladağ ilçesinde kız öğrenci yurdunda meydana gelen yangın vakasının araştırılması ve benzer acıların bir kez daha yaşanmaması amacıyla Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasına karar verildi.

Kararda şu ifadeler kullanıldı:

"Adana'nın Aladağ ilçesinde kız öğrenci yurdunda meydana gelen elim yangın vakasının araştırılması ve benzer acıların bir kez daha yaşanmaması ve kamusal eğitim ve barınma haklarının tüm öğrencilerimiz için güvence altına alınıp yaygınlaştırılması için alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi amacıyla Anayasa'nın 98'inci İçtüzük'ün 104 ve 105'inci maddeleri uyarınca bir meclis araştırması açılmasına, bu araştırmayı yapacak Komisyonun 15 üyeden kurulmasına Komisyonun çalışma süresinin Başkan, Başkanvekili, Sözcü ve Katip seçimi tarihinden başlamak üzere 3 ay olmasına ve gerektiğinde Ankara dışında da çalışmasına, Genel Kurul'un 01.12.2016 tarihli 30'uncu birleşiminde karar verilmiştir."

ATAMA KARARLARI

Dışişleri, Bilim Sanayi ve Teknoloji, Çalışma ve Sosyal Güvenlik, Ekonomi, Gıda Tarım ve Hayvancılık, Kültür ve Turizm, Maliye, Milli Eğitim, Sağlık bakanlıklarına ait atama kararları da yayınlandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğüne Sağlık Bakanlığı Bakanlık Müşaviri Tarkan Alpay, Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu üyeliğine Bakanlık Temsilcisi olarak Kürşat Arat atandı.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bakanlık Müşavirliğine Faruk Şekerci, Dışişleri Bakanlığı İslam İşbirliği Teşkilatı, Ekonomik İşbirliği Teşkilatı ve Gelişen 8 Ülke Teşkilatı Genel Müdür Yardımcılığına Ufuk Gökçen, Ekonomi Bakanlığı Müşavirliğine Ahmet Salih Dal, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müşavirliğine Seyfi Uyanık, Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdür Yardımcılığına İsa Atçeken, Sağlık Bakanlığı Bakanlık Müşavirliğine Ahmet Emin Söylemez getirildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı

Kültür ve Turizm Bakanlığı Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığına Gençlik ve Spor Bakanlığı Müşaviri İsmail Kaşdemir, Edirne İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne Ahmet Hacıoğlu, Tokat İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne Gaziosmanpaşa Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Görevlisi Adem Çakır, Bingöl İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne Afyonkarahisar İl Kültür ve Turizm Müdürü Kasım Barman atandı.

Milli Eğitim bakanlığı

Milli Eğitim Bakanlığı Bakanlık Müşavirliğine Mehmet Uğurelli, Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğüne Adem Koca getirildi.

Dışişleri Bakanlığı

Güney Sudan Nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçisi Haluk Ağca, merkeze alandı. Ağca'nın yerine Büyükelçi, Bakanlık Müşaviri Hasan Sevilir atandı. (OED-GD)

Haber Ara