Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Bakanlar Elazığ'dan son durumu paylaştı

İçişleri Bakanlı Süleyman Soylu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Elazığ'dan son durumu paylaştı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-01-26 12:43:01

Bakanlar Elazığ'dan son durumu paylaştı

İçişleri Bakanlı Süleyman Soylu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Elazığ'dan son durumu paylaştı. Soylu, vatandaşlara "AFAD yönlendirme yapmadan kimse Elazığ ve Malatya'ya kendi başına bir şey göndermesin" uyarısında bulundu.

Bakan Soylu'nun açıklamalarından satır başları:

Toplam 35 vatandaşımız hayatını kaybetti ve yine bu saate kadar göçük altından toplam 45 vatandaşımızı sağ olarak çıkardık. 4'ün üzerinde 20 adet artçı deprem meydana geldi. Toplam 608 artçı deprem meydana geldi. Enkaz kaldırma ve arama kurtarma çalışmalarımız devam ediyor. Mustafa Paşa mahallesindeki son vatandaşımızı da çıkardığımız bilgisini verdiler.

Sürsürü'de de 6 vatandaşımız enkazın altında. Bizim ümidimiz vardır. Hala ümit saatleri içindeyiz. Arama kurtarma çalışmalarından sonra barınma, temel ihtiyaçların karşılanması, ısınma, yiyecek ihtiyaçlarımızı devam ettiriyoruz. Çadırların içine ısıtıcıları da gönderiyoruz. Tüm vatandaşlarımızın yemek, kalma yerlerini temin etmeye çalışıyoruz. Artçı depremler devam ediyor, çadırlarımızı sevk ediyoruz. Ama spor salonlarımız, okullarımız, taziye evlerimiz açık ve sıcak. her birinin önünde aş evlerimiz var. Toplu barınma merkezlerinde barınabilirsek işimizi daha da kolaylaştıracağız.

Diyanet İşleri başkanımız burada. Hocalar vasıtasıyla depremden etkilenen vatandaşlarımıza destek olmak için çalışmalar devam ediyor. Milli Eğitim Bakanımız geldi dün. Rehber öğretmenler vasıtasıyla tüm çocukların taranmasına başlandı.

Aile Sosyal Politikalar Bakanlığımız zaten çalışmalarına devam ediyor. Türkiye'nin her tarafından AFAD koordinasyonuyla sağlanan yardımlar bölgemize ulaştırılıyor. AFAD yönlendirme yapmadan kimse Elazığ ve Malatya'ya kendi başına bir şey göndermesin.

Acil kira yardımlarını hemen vereceğiz.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıklamalarından satır başları:

Hastanemize başvuran hasta sayısı 1607. Tedavi edilip taburcu edilen hasta sayımız her geçen dakika azalıyor. UMKE ve 112 Acil Servis'i ekiplerinden 2625 sahada aktif olarak görev yapmakta. Gönüllülerde bu ekiplere destek vermektedir.

Türkiye'nin konuştuğu Azize hanımın ve yakınlarının sağlık durumu iyi hastanede tedavisi sürüyor.

Şu anda desteğe ihtiyacımız bulunmamaktadır.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un açıklamalarından satır başları:

Hasar tespit çalışmalarını süratle yürütüyoruz.

Vatandaşlarımız kaymakamlıklara başvurup hasarlı binalarını bize bildirmelerini bekliyoruz. Hasar tespit çalışmalarını bu şekilde hızlandıracağız. Elazığ ve merkez ve Sivrice'de 31 yıkık bina tespit edildi. Acil yıkılması gereken 12 bina var. Mustafa Paşa'da bütün binalar hızlıca kontrol edilecek.

Hasar tespit çalışmalarından sonra binaların yeniden inşasına son sürat başlanacak. Gönderilen ödenekler acil bir şekilde vatandaşlara ulaştırılacak kimse mağdur edilmeyecek.

Haber Ara