Dolar

32,5871

Euro

34,8408

Altın

2.508,21

Bist

9.693,46

Bakanın 'evrim' açıklamasına manşetten cevap

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın Sözcü Gazetesi'ne verdiği röportajda 'Evrim' röportajına Milli Gazete manşetten cevap verdi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-08-18 17:35:29

Bakanın 'evrim' açıklamasına manşetten cevap

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, İstanbul Beykoz'da dün gazete ve televizyonların eğitim editörleriyle bir araya geldi. Burada Sözcü'nün sorularını yanıtlayan Bakan Yılmaz, “Biz evrime karşı değiliz. Bilim bir şey diyorsa buna karşı olabilmek mümkün değil. Biz sadece ‘Öğretilecek o kadar konu var ki, bu konu bu eğitim seviyesinde verilmesin, ortaöğretimin üstünde verilmesi uygundur' diyoruz" dedi.

MİLLİ GAZETE'DEN CEVAP GELDİ

Bakan'ın bu açıklamalarına bugün Milli Gazete manşetten cevap verdi. "Evrim gitti, gelemez!" manşetiyle çıkan gazete haberinde "Konuya ilişkin ulaştığımız Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri sessizliğe gömülürken, Bakan Yılmaz'ın açıklamaları da yalanlanmadı" ifadelerini kullandı.

İşte o haber:

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın, yıllardır ülkemizde tartışmalara neden olan ‘evrim teorisi' ile ilgili yaptığı açıklamalar geçtiğimiz aylarda bakanlığın açıkladığı müfredat çalışmasıyla çelişiyor. ‘Evrim teorisi'ne karşı bir tutum içerisinde olmadıklarını belirten Yılmaz'ın, doğruluğu bir türlü ispatlanamayan evrimin “bilim” olduğunu dillendirmesi ise tepkilere neden oldu. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, ‘evrim teorisi' ile ilgili talihsiz açıklamalarda bulundu! ‘Evrim teorisi'ne karşı bir tutum içerisinde olmadıklarını belirten Yılmaz, hâlâ doğruluğu kanıtlanamayan evrimin bilim olduğunu ileri sürdü. Bakanın açıklamalarına her kesimden tepki gelirken, bakanlık yetkilileri ise Millî Gazete'nin sorularını yanıtlamaktan kaçındı.

2017-08-18_17h05_55

KALDIRILMIŞTI

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın geçtiğimiz aylarda açıkladığı müfredat taslağında, öğrencilere yakın tarih ve 15 Temmuz darbe girişiminin anlatılmasına yer verilmiş, evrim konu başlığına yer verilmemişti.

 

Haber Ara