Dolar

32,3675

Euro

34,9615

Altın

2.325,69

Bist

9.125,29

Bakandan Tuğrul Türkeş açıklaması

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, MHP'nin eski Genel Başkanı Tuğrul Türkeş'in, AK Parti'den aday olmasıyla ilgili konuştu.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-19 16:29:53

Bakandan Tuğrul Türkeş açıklaması

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli'de yaptığı konuşmada, MHP'nin eski Genel Başkanı Tuğrul Türkeş'in, AK Parti'den aday olmasıyla ilgili olarak, "Bizim aramızda olması, siyasete bizimle devam etmesini partimiz adına kazanç olarak düşünüyorum" dedi. Zeybekci, geçen yıl TSK'nın 290 operasyon talebinin sadece 8'ine olumlu yanıt verildiği haberine de, "Bunların hepsi tevatür" diye konuştu.

Denizli Valiliği, Gaziler Günü nedeniyle Polisevi'nde gazi ve yakınlarına öğle yemeği verdi. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, AK Parti Milletvekili Bilal Uçar, CHP milletvekilleri Kazım Arslan ve Gülizar Biçer Karaca da yemeğe katıldı. Yemekte konuşma yapan Bakan Zeybekci, "Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Ertuğrul Gazi olmak üzere tüm gazilerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Ne yaparlarsa yapsınlar, bu millet ne pahasına olursa olsun diz çökmez. Bunu en iyi gazilerimiz bilir. Gelsinler gazilerimize sorsunlar. Bu ülkenin birliğine, bütünlüğüne, bayrağına, bir tek çakıl taşına kimse kastedemez. Gelsinler gazilerimize sorsunlar 'Aman' diyecek mi? Demez. Çünkü, bizim karakterimiz ve genlerimizde diz çökmek yok" dedi.

OPERASYONLARA İZİN VERİLMEDİĞİ İDDİASINA 'TEVATÜR' DEDİ

Yemek sonrası Bakan Zeybekci, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Çözüm sürecinde TSK'nın 290 operasyon talebinin sadece 8'ine olumlu yanıt verildiği iddiasının hatırlatılması üzerine Bakan Zeybekci, "Bunların hepsi tevatür. Hiçbir zaman için devlet, 'Şurada şöyle bir tespit var' dendiğinde, onun önünde engelleyici bir şekilde yer alamaz. O dönemde öyle bir tespitin yapıldığını, öyle bir talep olduğunu zannetmiyorum. Ben bugüne dönmek istiyorum. Yapılan operasyonlar sonuna kadar, kökü kazınana kadar devam edecek. Bakanlar Kurulu'nda çözüm süreci esnasında da rahatsızlar dile getiriliyordu. Tespitler yapılıp, gereği yapılıyordu. Ama silahlı bir eylem olmadığı sürece silaha başvurmanın, ülkenin birliği, o günün amaçlanan hedefleri doğrultusunda da tereddüt yaşandığı olabilir. Göz göre göre bir eylem, saldırı varsa, 'Dokunmayın' diyen hiçbir zaman hiç kimse olmamızdır. Ne valisi ne de başka biri" dedi.

DOĞU'DA SEÇİM GÜVENLİĞİNİ DEĞERLENDİRDİ

Doğu ve Güneydoğu illerinde yaşanan olaylarının 1 Kasım'da yapılacak genel seçimi nasıl etkileyeceğinin sorulması üzerine Bakan Zeybekci, "Önceki dönemlerde devletimizin hoşgörüsü ve anlayışını birilerinin kötü kullandığını, suistimal ettiğini maalesef 7 Haziran seçimlerinde baskı yaparak kullandığını gördük. Son günlerde yapılan bölücü terör örgütü eylemlerinden sonra devletimizin kararlı tutumu ortada. Bölücü terör örgütünün kökü kazınıncaya kadar operasyonların devam edeceği kararlılığı sürüyor. Seçimle ilgili olumlu bir ortam yaratacaktır bu durum. Diğer taraftan, Yüksek Seçim Kurulu'nun böyle bir durumda; oyların tamamı PKK'ya çıkacak şeklindeki tehditleri, o köylülerin üzerindeki korkuyu kaldıracak bir formül bulabilir. İnsanlar ilçelere taşınarak, kimin nerede oy kullandığı belli olmadan, oy sayımının sağlıklı gerçekleştirileceği bir ortam yaratılması gerektiğine inanıyorum. Bunlar olmasa bile, devletin bölgedeki hakimiyeti, terör örgütünün baskıyla oy alma eylemine karşı, devletin varlığını hisseden vatandaşlarımız istedikleri partilere oy kullanacaklardır diye düşünüyorum. Şu andaki ortam 7 Haziran'da baskıyla oy kullandırılan ortama göre daha demokratik bir durum var. İnsanlar daha özgürce hareket edebilecekler, çünkü devleti yanlarında hissedebiliyorlar" diye konuştu.

"TUĞRUL TÜRKEŞ AK PARTİ İÇİN KAZAÇ"

MHP'nin eski Genel Başkan yardımcılarından ve kurucu lider Alpaslan Türkeş'in oğlu Tuğrul Türkeş'in siyasete AK Parti'de devam edeceğinin hatırlatılması üzerine Bakan Zeybekci, "Alparslan Türkeş ismi sembol isimdir. Tuğrul Türkeş ile ilgili görüşlerim baştan bu yana pozitifti. Sembol isim olan, Türkiye'de vatan-millet dendiğinde, bayrak dendiğinde, vatan dendiğinde bir şekilde inisiyatif alabilen, rahmetli Alpaslan Türkeş'in herkesin kalbinde yeri vardır. Onu temsil anlamında Tuğrul Türkeş de, partisinde de sembol isimlerdendir. Bizim aramızda olması, siyasete bizimle devam etmesini partimiz adına kazanç olarak düşünüyorum" dedi.

VİDEO HABER

Alman gazetecinin 'soykırım belgesi' sorusu BM yetkilisini sinirlendirdi

Haber Ara