Dolar

32,3363

Euro

35,1837

Altın

2.247,09

Bist

8.718,11

Bakandan kamuda ‘yarım’ çalışma müjdesi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, memur anne - babaların yarı zamanlı çalışmasına imkân tanıyacak yönetmelikle ilgili olarak. “Kısa süre içinde nihayete erdirilecek” dedi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-03-16 07:10:38

Bakandan kamuda ‘yarım’ çalışma müjdesi

NTV televizyonunun sorularını yanıtlayan Sarıeroğlu. söz konusu düzenleme hakkında şunları söyledi:

“Yasal düzenlemesi yapılmış. yönetmelikle ilgili Başbakanlığa ilettik. İstişare sürecinde bazı görüşler istendi. Kapsamı geniş bir düzenleme. Görüş istenen konularla ilgili süreçler tamamlanma aşamasında. Kısa süre içinde kamu çalışanı ebeveynlerle ilgili düzenleme nihayete erdirilecek. Ebeveynler okul çağına gelene kadar yarı maaşla yarı zamanlı çalışabilecek. Bu bir tercih olacak.”

İŞSİZLİK RAKAMLARI

İşsizlik rakamlarını da değerlendiren Sarıeroğlu. şu bilgileri verdi:

“Seferberlik süreci işletiliyor. Yeni istihdam teşvikleri hazırlamıştık. şu anda Meclis'te görüşülüyor. 2018 sonuna kadar inşallah tek haneli rakamlara indirme hedefimiz var. İstihdam oranında artış var. Kadın istihdamında iki puanlık artış gerçekleşti. Her yıl iş gücü piyasasına 1 milyon kişi giriyor. Gençler konusundaki ilerleme çok önemli. İŞKUR'da 2018 için 1.25 milyon kişiyi işe yerleştirme hedefimiz var.”

Taşeron işçilerin kadroya alınma süreci hakkında da konuşan Sarıeroğlu şunları kaydetti:

“Süreçlerin tamamını tamamlayan kurumlar var. Her yerdeki sayı aynı değil. Biz tavsiye niteliğinde takvim yayınlamıştık. 2 Nisan son tarih. 3 Nisan'da kadroya geçişler yapılacak. Önemli bir süreçti. Şu ana kadar büyük bir sıkıntı yaşamadık. Sağlıklı bir şekilde ilerliyor. 4C'deki kardeşlerin 4B'ye geçişiyle ilgili de çalışıyoruz. İşe alım süreçleriyle ilgili olarak belediye iştiraklerinde yeni bir modele gidiyoruz. Şirketlerle ilgili süreçlerle alakalı bazı hususlarımız var. Belediyeler. il özel iradeleri yakınen takip ediyor. Bunlar da 3 Nisan'a kadar netleşecek.”

TANEYLE İLAÇ OLMAYACAK

Özellikle yerel yönetimlerdeki işe alım süreçlerinde yeni modele gittiklerini ifade eden Bakan Sarıeroğlu. “Belediye iştiraklerinde. gerçekten çok kıymetli hale gelecek oralarda çalışmak. Onların hazırladıkları. bizlerin Maliye Bakanlığı ve Çalışma Bakanlığı olarak destek verdiğimiz bir yönetmeliğimiz inşallah çıkacak” dedi.

İlaçların taneyle verilmesi tartışmalarına değinen Sarıeroğlu. şunları söyledi:

“Bakanımız bir temenni. gelecekle alakalı bir şey ortaya koydu ama bu konuda bir çalışmamız söz konusu değil. Geri ödeme listesine girecek ilacı SGK olarak tek başımıza karar vermiyoruz. Bilim komisyonundan geçtikten sonra ilaçla ilgili fiyatlandırma ve hizmetlerle alakalı bir sürü komisyonumuz var.”

 

Haber Ara