Dolar

32,3697

Euro

34,9573

Altın

2.325,43

Bist

9.079,97

Bakandan albay sayısı uyarısı

Milli Savunma Bakanı Yılmaz, 'Albay sayısını 3 bine indirmemiz lazım' açıklamasında bulundu...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-01-06 03:54:33

Bakandan albay sayısı uyarısı

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülen Askerlik Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısının üzerindeki görüşmeler tamamlandı.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, milletvekillerinin eleştiri ve sorularını yanıtladı.

Yurt dışında 5 milyonu aşkın Türk vatandaşı olduğunu ve bunların büyük bölümünün de Almanya'da yaşadığını belirten Yılmaz, şöyle konuştu:

"Almanya'da çifte uyruklu vatandaşlarımız dahil olmak üzere, yaklaşık 2 milyon 700 bin Türk vatandaşımız bulunmaktadır. Son 5 yılda Türk vatandaşlığından çıkarak Alman vatandaşlığını seçen 90 bin erkek vardır. Vatandaşlıktan çıkma gerekçeleri kişiden kişiye farklılık göstermekle beraber, dövizle askerlik hizmetinin yüksekliği vatandaşlıktan çıkma gerekçeleri arasında sıklıkla söylenmektedir. Kişinin 3 çocuğu varsa 18 bin avro. Oradaki Türklerin durumu, '6 bin avro ne ki? Çok kolay ödenebilir' durumda değil. Nasıl Türkiye'de bir işsizlik var, Türkiye'den daha çok işsizlik Almanya'da, İngiltere'de, İspanya'da var."

"Albaylar TSK personelinin yüzde 16'sı"

Bakan Yılmaz, Türk Silahlı Kuvvetlerinde 6 bin 102 albayın görev yaptığını belirterek, "Bu rakam toplam personel sayısının yüzde 16'sına tekabül etmektedir. Yani albaylarda bir yığılma var. İdeal olan ise yüzde 8. Demek ki 6 bin sayısını 3 bine indirebilmemiz lazım. Türk Silahlı Kuvvetlerinde görev yapan albay sayısı, ideal sayının iki katıdır. Bu düzenlemeden bin 71 personel yararlanabilecek. Tümünün emeklilik talebinde bulunması halinde bütçeye getireceği yük 50 milyon TL'dir" diye konuştu.

VİDEO HABER

Alman gazetecinin 'soykırım belgesi' sorusu BM yetkilisini sinirlendirdi

Haber Ara