Dolar

32,3444

Euro

35,1139

Altın

2.308,66

Bist

9.079,97

Bakan Zeybekci: 'Rusya’dan et ithal edebiliriz'

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Rusya’dan Türkiye’ye et ithalatının olabileceğinin de sinyalini verdi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-04-20 17:12:42

Bakan Zeybekci: 'Rusya’dan et ithal edebiliriz'

Rusya'ya ziyareti sırasında birçok konunun ele alındığını kaydeden Bakan Zeybekci, “Rusya ile Türkiye arasında yasaklama ile ilgili ne kadar konu varsa her biri konuşuldu” ifadelerini kullandı.

Bakan Zeybekci, Rusya'dan et ithalatının olabileceğini belirterek, “Türkiye olarak et ithal eden bir ülkeyiz, neden bunu Rusya'dan da almayalım? Kriterleri tutmak kaydıyla, sağlık ve diğer hassasiyetlerimiz konusunda da bunlar da olduktan sonra bizim için hiçbir mahsuru yok” dedi.

İthal edilmesi öngörülen et miktarına ilişkin ise Zeybekci, “Çok değil. Kendisi aynı zamanda et ithalatçısı bir ülke orada bildiğimiz kadarıyla bize teknik anlamda ihracat yapabilme kalite kabiliyetine sahip bir veya iki firma var. Onların da kapasitesi düşük” şeklinde konuştu.

Domatese uygulanan ambargonun henüz kaldırılmadığını dile getiren Bakan Zeybekci, Türk şirketlerin Rusya'da sera kurmaya başladığını söyleyerek, “Böyle bir gelişme var. Bizim şirketlerimiz çok daha esnek çok daha aktif. Şu anda başladıklarını biliyorum ama rakamlar konusunda net bir bilgim yok. Rusya'da üretilen bir ürünse eğer bir Rusya'daki üretimi rahatsız edecek bir talep içinde değiliz” değerlendirmesinde bulundu.

Referandum sonrasında ekonomide uygulamaya konulacak reform paketleriyle ilgili de konuşan Zeyebekci, “Üretimin rahatlatılması, özel sektör üretiminin artması, artı ihracata dayalı bir büyüme modelinin, ihracat seferberliği ile belirgin hale getirilmesi, istihdam seferberliği, hepsi zaten birbirini kapsayan şeyler. Dünden itibaren bu çalışmalarımız için ilgili bakanlıklarla toplantı yaptık. Yapmaya da devam ediyoruz” dedi.

Haber Ara