Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Bakan Zeybekçi'den dolar yorumu

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, dolar/TL`nin seviyesiyle ilgili olarak 'Şu anda yüzde 10`dan biraz daha az olsa da köpük var” açıklamasında bulundu.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-08 12:37:41

Bakan Zeybekçi'den dolar yorumu

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, ekonomi gündemindeki gelişmeleri değerlendirdi. Reuters'in haberine göre, Zeybekci kurun seviyesiyle ilgili olarak "TL'nin, dolar endeksini oluşturan parabirimlerinin üzerinde yaşadığı kayıp benim için köpüktür; şu anda yüzde 10'dan biraz daha az olsa da köpük var” dedi.

50'ŞER BAZ PUANLIK İNDİRİMLER İYİ ORAN

Zeybekci, Merkez Bankası'nın faiz indirimine devam etmesini beklediğini, 50'şer baz puanindirimlerin iyi bir oran olduğunu belirtti.

FAİZLE İLGİLİ ENDİŞEYE GEREK YOK

Bundan sonra da reel sektörün istediği faiz oranlarına doğru kararlı bir duruş olacağını kaydeden Şimşek, “Türkiye Fed'den çok Avrupa Merkez Bankası'ndan etkileniyor; dolayısıyla faizle ilgili endişe yaşanmasına yer yok” diye konuştu.

BÜYÜME BEKLENTİNİN OLDUKÇA ÜZERİNDE OLUR

Zeybekci Cuma günü açıklanacak birinci çeyrek büyüme verisiyle ilgili olarak şunları söyledi: "Büyüme bazı anketlerdeki yüzde 4-4.5 beklentinin oldukça üzerinde gelir; geçen yıl son çeyreğe benzer yönde büyüme bekliyorum. Bu yıl büyüme piyasa beklentisinin üzerinde olur; yüzde 4.5 hedefinde revizyona gerek yok, ulaşılamaz değil; ilk çeyrek verisi ile birlikte 2016 için farklı şeyler konuşulmaya başlanacak."

STRATEJİK YATIRIMLARDA TALEPLERİ KARŞILAYACAĞIZ

Zeybekci, stratejik yatırımlar için firmaların arazi, liman, yol, 20 yıllık elektrik fiyatı, tüm vergilere 10-20 yıllık tatil gibi ne talepleri varsa karşılayacaklarını kaydetti.

Haber Ara