Dolar

32,3760

Euro

34,9688

Altın

2.325,67

Bist

9.066,10

Bakan Zeybekci açıkladı! İyileştirme yapacaklar

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, “Kredi derecelendirme kuruluşları kasım sonunda Türkiye tahminlerini yine iyileştirecekler” dedi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-11-09 10:29:13

Bakan Zeybekci açıkladı! İyileştirme yapacaklar

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye Dizayn Haftası'nın açılışı ve ödül töreninde konuştu. Zeybekci, kredi derecelendirme kuruluşlarının kasım ayında Türkiye büyüme tahminlerde iyileştirme yapacaklarını söyledi.

Zeybekci, “Dünyada 7-8 tane kuruluş var. Bu 7-8 kuruluş Türkiye'nin bu seneki ekonomi performansıyla ilgili bazıları iki bazıları üç defa iyileştirme yaptılar. Yani üç defa Türkiye ile yanıldıklarını teyit ettiler. Yine tutturamayacaklar Kasım sonu itibariyle bir daha yenileyecekler” dedi.

Türkiye'nin bugüne kadar gelindiği noktada artık tıkandığını bunun da yeni fırsatların doğacak dönem olduğunu belirten Zeybekci, “Türkiye bugüne kadar geldiği bu noktada artık tıkandı. Hemen hemen durma noktasına geldi. Son 10 senelik dönem baktığımız zaman bildiğimiz şeyi yapmaya başladık. İşte bu tıkanma yeni fırsatların olduğu dönemdir. Artık Türkiye olarak biz başkalarının tasarladığı, dizaynının tescilini yaptırdığı ürünlerin üreticisi fason bir ülke olarak gelebileceğimiz yerin hemen hemen sonuna geldik. Bu küçümsenmeyecek bir başarıdır. Tasarım bizim için sanayimizin, ihracatımızın geleceğimizin barutudur veya enerjisidir, elektriğidir. Bu bilinçle hareket edeceğiz. Devasa bir coğrafyanın üzerindeyiz. Müthiş bir avantajımız var” dedi.

Haber Ara