Dolar

32,3438

Euro

35,1167

Altın

2.306,62

Bist

9.079,97

Bakan Yılmaz: 'Türkiye şehitlerimizin uğruna can verdiği değerleri daha da güçlendirecektir'

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, '1071'de Alparslan'ın bu coğrafyayı Türk yurdu yapmasından bu yana kadar şehitlerimizin uğruna can verdikleri değerleri güçlendirerek geliyoruz. İnşallah hiç şüpheniz olmasın ki Türkiye şehitlerimizin uğruna can verdiği değerleri daha da güçlendirecek daha da yüceltecektir' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-18 15:27:10

Bakan Yılmaz: 'Türkiye şehitlerimizin uğruna can verdiği değerleri daha da güçlendirecektir'
Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "1071'de Alparslan'ın bu coğrafyayı Türk yurdu yapmasından bu yana kadar şehitlerimizin uğruna can verdikleri değerleri güçlendirerek geliyoruz. İnşallah hiç şüpheniz olmasın ki Türkiye şehitlerimizin uğruna can verdiği değerleri daha da güçlendirecek daha da yüceltecektir" dedi.

Sivas Valiliği ve Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından şehit aileleri ve gaziler onuruna kentteki bir otelde düzenlenen yemek programı Kuran-ı Kerim okunmasıyla başladı. Programa Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Sivas Valisi Davut Gül, Cumhuriyet Halk Partisi Sivas Milletvekili Ali Akyıldız, Belediye Başkanı Sami Aydın, İl Jandarma Komutanı Albay Sinan Şen, İl Emniyet Müdürü Turan Aksoy, şehit aileleri ve gaziler katıldı.

Programda konuşan Yılmaz, "Bugün bu konuşmayı yapıyorsak, bugün burada al bayrağın altında hür bir şekilde yaşıyorsak biz bunu bu ülke için yapılabilecek en büyük fedakarlık olan canlarını, kanlarını veren şehitlerimize borçluyuz. Allah onlardan ebediyen razı olsun. Bizim bütün gayemiz insan olarak cennete varmak, peygamber efendimize komşu olmak yine inanıyoruz ki peygamberlikten sonra en büyük makam şehitliktir. Gazilik de şehitlik hükmüne tabidir. Dolayısıyla biz bu ülkede 'bende keşke şehit olayım, gazi olayım' diyenler olduğu sürece hiç şüpheniz olmasın ki ilelebet bu vatan topraklarında hür ve bağımsız olarak al bayrağın gölgesinde yaşayacağız. Allah birliğimizi ve beraberliğimiz daim etsin. Bugün Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı cenabı Allah'a hamd olsun. 1071'de Alparslan'ın bu coğrafyayı Türk yurdu yapmasından bu yana kadar şehitlerimizin uğruna can verdikleri değerleri güçlendirerek geliyoruz. İnşallah hiç şüpheniz olmasın ki Türkiye şehitlerimizin uğruna can verdiği değerleri daha da güçlendirecek daha da yüceltecektir. Biz bunları şehitlerimize borçluyuz. Şehitlerimizden bize kalan emanete sahip çıkma irademize borçluyuz" dedi.

Bakan Yılmaz, programın ardından kentteki bazı şehit ailelerini ziyaret ederek taziye dileklerini iletti.

Haber Ara