Dolar

32,3655

Euro

34,9616

Altın

2.325,42

Bist

9.079,97

Bakan Yılmaz: Çocuk tacizini kim yaparsa yapsın...

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, 'Kim yaparsa yapsın, hangi camiadan olursa olsun suç işleyen cezasını en ağır şekilde görmeli.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-03-24 17:37:32

Bakan Yılmaz: Çocuk tacizini kim yaparsa yapsın...

TBMM'de çocuk istismarına ilişin yaşanan tartışmaların ardından AK Parti, CHP, MHP ve HDP grupları tarafından çocuklara yönelik her türlü istismarın araştırılması ile ilgili Meclis araştırması açılması yönündeki önergeler birleştirilerek TBMM Genel Kurulu'na görüşülmeye başladı.

“SUÇ İŞLEYEN CEZASINI EN AĞIR ŞEKİLDE GÖRMELİ”

Hükümet adına Genel Kurul'da konuşan ve çocuk istismarı sorununun yakıcı bir sorun olduğunu, ertelenmesinin mümkün olmadığını kaydeden Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, çocuk istismarlarının araştırılması için Meclis araştırması açılmasına olumlu baktıklarını kaydederek, bu konuların siyasi polemik malzemesi yapılamayacağını söyledi.

Karaman'da yaşanan istismar olayının yargıya intikal ettiğini belirten Bakan Cevdet Yılmaz, “Bu tür hadiseler siyasi ayrım konusu olan hadiseler değildir. İnsani konulardır. Bütün siyasi ayrılıkların ötesinde yaklaşmamız gereken meselelerdir. Meclisin bu konuşa gündeme getirmesini taktir ettiğimizi belirtmek isterim” dedi.

“Çocukları korumak sadece yakınlarının değil, bütün milletin ve devletin görevi” ifadelerini kullanan Bakan Yılmaz, Türkiye'nin birçok uluslararası sözleşmeye taraf olduğunu hatırlattı. Bakan Yılmaz, “Maalesef ülkemizde de dünyada da ne kadar tedbir alırsanız alın bazı müessif hadiseler yaşanabiliyor. Önemli olan bu gerçekleri görüp gerekli tedbirleri almak” diye konuştu.

"TÜZEL KİŞİLER SUÇ İŞLEMEZ"

Ortada bir suç olduğunu kaydeden Bakan Yılmaz, “Kim yaparsa yapsın, hangi camiadan olursa olsun suç işleyen cezasını en ağır şekilde görmeli. ‘Suçun şahsiliği' diye bir ilke var. Bir insan suçlu diye yakınlarını suçlayamayacağımız gibi mensup olduğu partiyi, derneği, vakfı suçlayamayız. Tam aksine suç işleyen kişi mensubu olduğu bu yapıları da mağdur eder bir konumdadır. Onlarda en az toplumun geneli kadar acı duyuyorlar ve mağdur hissediyorlar. Gerçek kişilerle tüzel kişileri birbirinden ayırmalıyız. Suç gerçek kişiler tarafından işlenir, tüzel kişiler suç işlemezler” şeklinde konuştu.

Hükümetin bu çalışmalara destek olmaya ve her türlü çalışmaya hazır olduğunu kaydeden Bakan Yılmaz, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'nun yaptığı açıklamanın farklı noktalara çekilmeye çalışıldığının altını çizerek, “Aile Bakanımızın bu konularda yaptığı bir açıklama oldu, bağlamından kopuk şekilde yorumlandı ve farklı noktalara çekilmeye çalışıldı. Bunu doğru bulmuyorum. Bu konuda hiç birimizin farklı düşünmesi mümkün değil. Aile Bakanlığı bu konu ile yakından ilgileniyor” dedi.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara