Dolar

32,3637

Euro

34,9648

Altın

2.325,42

Bist

9.079,97

Bakan Yıldız’dan Cerattepe açıklaması

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Cerattepe’de madencilik faaliyetlerine ilişkin, önemli açıklamalarda bulundu.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-14 13:24:23

Bakan Yıldız’dan Cerattepe açıklaması

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, Ankara Sanayici ve İşadamları Derneği (ASİAD) üyelerini kabul etti. Kabulün ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplayan Yıldız, Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) dersanelerin kapatılmasını öngören yasayı iptal etmesine ilişkin, "Anayasa Mahkemesinin kararını çok düşündürücü buldum. Siyasi karar vardır. Varlıklı ailelerin çocukları dersaneye gidebilirken biz yüzde 5'i değil Türkiye'nin tamamını düşünmeliyiz. Paralel yapının dersaneleri vakıf hizmeti yapıyorsa fakir fukaranın çocuklarını ücretsiz okutsun. Bizim bu kanundaki çıkış noktamız, her çocuğumuzun eşit şartlardan faydalanmasıydı" diye konuştu.

Artvin'in Kafkasör Yaylası Cerattepe bölgesinde madencilik faaliyetine karşı yaşanan gelişmelere ilişkin Yıldız, şunları söyledi: "Biz orada ruhsat verdik, yer üstü madenciliği yapmayacak, yer altı madenciliği yapacak. Bizim o madeni oradan çıkarmamız lazım. 'Biz buradan maden çıkarmak istemiyoruz' yaklaşımı doğru değil. Burada yatırımı bırakmamız söz konusu değildir. Madenin yerini seçme hakkı bize verilmiyor. Oradaki ağaç sayısı azalmayacak, firma on katını telafi edecek."

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara