Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Bakan Yıldız: Cevabımdan dönmem

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 'şehit olmak istiyorum' sözlerinin eleştirilere maruz kalması üzerine açıklamalarda bulundu.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-27 11:05:46

Bakan Yıldız: Cevabımdan dönmem

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, NTV'de canlı yayın konuğu oldu. Gündeme ilişkin konuların konuşulduğu programda Bakan Yıldız, geçtiğimiz günlerde söylediği "Şehit olmak istiyorum" sözlerinin hatırlatılması üzerine konuştu. Yıldız, sorulan soruya verdiği cevabında farklı şekilde yansıtıldığını söyledi.

Bakan Yıldız yaşanan diyaloğu şu şekilde anlattı:

"TEREDDÜTSÜZ ŞEHİT OLMAK İSTİYORUM"

"Cumhuriyet gazetesinden bir muhabir arkadaş şu soruyu sordu; 'Şehit olmak istiyor musunuz?' Soru çok açık. Ben her Müslümanın şu anda burada bulunan arkadaşların da vereceği bir cevabı bir çırpıda verdim. 'Tereddütsüz şehit olmak istiyorum. Ben bu cevabımdan dönmem' dedim. Çok büyük bir makamdır. Çok yüce bir makamdır. Herkesin istemesi ile olan birşey değildir. Allah'ın nasip etmesiyle olacak bir şeydir."

"SÖZLERİMDEN GERİ ADIM ATMIYORUM"

Açıklamalarının yanlış yansıtıldığını söyleyen Yıldız, "İşlerimizi güçlerimizi, vatan millet ile ilgili çalışmalarımızı bırakalım hadi gidelim şehit olalım anlamında yansıtıldı. Durup dururken ben şehit olmak istiyorum ve bunun siyasi bir ranta dönüştüğü yönünde spekülasyon yapıldı. Bu bir haksızlık. Ben sözümden dönmem. Ben sözlerimden geri adım atmıyorum. Ben her Müslüman gibi şehit olmak istiyorum. Sokağa çıkın halkımızın yüzde 99'u müslüman sorun bakalım size o oranlara yakın cevap alacak mıyız almayacak mıyız?" diye konuştu.

 

Haber Ara